islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Alman Medyası Terör Saldırısında Irkçıları Koruyor

Alman Medyası Terör Saldırısında Irkçıları Koruyor
29 Şubat 2020 14:11
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Almanya’nın ana akım gazeteleri ve TV kanalları, Hanau’daki ırkçı terör saldırısının ardından profesyonel olmayan önyargılı raporlar nedeniyle yaygın olarak eleştiriliyor.

Irkçı terör eyleminde 43 yaşındaki aşırı sağ fanatik iki farklı nargile kafesine saldırmış göçmen kökenli dokuz kişiyi öldürmüştü. İnternette ırkçı görüşlerini ve etnik temizlik planlarını detaylandıran bir manifesto da yayınlamıştı.

Ancak saldırıdan kısa bir süre sonra, bulvar gazetesi Bild’in portalı, çekimlerin organize suç veya Ruslarla büyük olasılıkla ilişkili olduğunu iddia ederek web sitesinde desteksiz spekülasyonlar üretmişti. Çeşitli medya kuruluşları da kurbanların göç geçmişine sahip insanlar olarak, silahlı eylemin önceden kalma ilişki sorunları ile kişisel olabileceğini bir polis sözcüsünden alıntı adı altında yayınlamışlardı. Alman haftalık dergisi Focus olayı “Nargile cinayetleri” olarak nitelendirerek alaya alması da öfke yarattı.

Her ne kadar savcılar failin yabancı düşmanlığı güdüsü ile hareket ettiğini ve davayı “terörist saldırı” olarak ele aldıklarını açıklamış olsalar da birçok TV kanalı çekimleri ırkçı terör saldırısı olarak etiketlemekten kaçınıyor. Saygın Welt haber kanalı bile o yayını sırasında “11 kişi Hanau’daki kana bulanarak öldü” başlığını kullanmış, dahası saldırganın yüzünü bulanıklaştırarak, olayı sanki Müslüman kökenli biri Almanları öldürdü olarak ilk başta algılanmasını sağlamıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.