islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BioNTech, eylül ayına kadar bebekler için aşı deneme sonuçlarını bekliyor

BioNTech, eylül ayına kadar bebekler için aşı deneme sonuçlarını bekliyor
4 Mayıs 2021 10:10
A+
A-

BioNTech, Pfizer ile geliştirdiği COVID aşısını altı aylık bebeklerde test eden denemelerin sonuçlarının çıkmasını Eylül ayına kadar bekliyor.

Mirat Haber Ajansı

BioNTech, Pfizer ile geliştirdiği COVID aşısını altı aylık bebeklerde test eden denemelerin sonuçlarının çıkmasını Eylül ayına kadar bekliyor. BioNTech İcra Kurulu Başkanı Uğur Şahin, Temmuz ayında 5-12 yaş arası çocuklar için ilk sonuçların Eylül ayında alınabileceğini açıkladı. Verileri değerlendirmenin yaklaşık dört ila altı hafta sürdüğünü ekledi. Her şey yolunda giderse, veriler değerlendirilir değerlendirilmez, farklı ülkelerdeki ilgili yaş grubundaki tüm çocuklar için aşı onayına başvurabileceklerini belirtti. BioNTech ve Pfizer, bu ay ABD düzenleyicilerinden 12 ila 15 yaş arasındaki ergenler için aşılarının acil kullanımını onaylamalarını istedi.

BioNTech expects COVID-19 vaccine trial results on babies by Sept. | Daily  Sabah

Şahin, şirketin 12 yaş ve üstü çocuklar için Avrupalı ​​düzenleyicilere sunulmadan önce son aşamalarda olduğunu açıkladı. Mart ayı sonunda yayınlanan bir deneme, şirketlerin COVID-19 aşısının güvenli, etkili olduğunu ve ergenlerde güçlü antikor yanıtları ürettiğini buldu. Pfizer-BioNTech iki aşamalı aşı, 16 yaş ve üzeri kişilerde kullanım için halihazırda yetkilendirildi. Gençlerin ciddi COVID-19 vakalarından muzdarip olma ve asemptomatik enfeksiyona yakalanma olasılıkları daha yüksek, bu da onların farkında olmadan COVID-19’u başkalarına bulaştırmalarına izin verir. Bu bağlamda, çocukların aşılanması, sürü bağışıklığına ve salgının sona ermesine yönelik çok önemli bir adım olarak görülüyor. Daha büyük çocuklara gelecek okul yılı başlamadan önce aşı yaptırma olasılığı, işlerine ayak uydururken evde eğitimin taleplerini dengeleyen ebeveynlerin üzerindeki yükü de hafifletecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.