islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3169
EURO
34,8491
ALTIN
2.389,78
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Almanya Cumhurbaşkanı, İstanbul Ziyaretinde Protesto Edildi

Almanya Cumhurbaşkanı, İstanbul Ziyaretinde Protesto Edildi
22 Nisan 2024 16:08
A+
A-

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Ziyaretinde Protesto Edildi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul ziyareti sırasında ülkesinin İsrail’e verdiği desteği nedeniyle protesto edildi. Ekrem İmamoğlu ile birlikte Sirkeci Garı’nı ziyaret ettiği sırada protesto edilen Steinmeier’e, “Katil Almanya Türkiye’den defol” ve “Soykırım suçlusu katil Almanya” sloganları atıldı. Bu protestolar, Almanya-Türkiye ilişkilerindeki hassasiyetleri ve bölgedeki siyasi gerilimleri yansıtıyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul’da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, ülkesinin İsrail’e verdiği desteği nedeniyle protesto edildi. Ziyaret, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilmişti. Ancak, Almanya’nın İsrail politikası, İstanbul’daki ziyaret sırasında tartışmalara yol açtı.

Steinmeier, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 1961’de ilk Türk işçi kafilesinin Almanya’ya uğurlandığı Sirkeci Garı’nı ziyaret ettiği sırada bir grup tarafından protesto edildi. Protesto eden grup, Almanya’nın İsrail’e verdiği desteği eleştirerek “Katil Almanya Türkiye’den defol” ve “Soykırım suçlusu katil Almanya” sloganları attı. Bu protestolar, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretinin ilk gününde gerçekleşti ve ziyaretin seyrini etkiledi.

Protestolar, Türkiye’nin Almanya’ya olan duyarlılığını ve bölgedeki çatışmalara ilişkin hassasiyetini yansıtıyor. Özellikle İsrail’in Filistin’e yönelik politikaları, Müslüman topluluklar arasında büyük endişe ve tepkiye yol açıyor. Bu bağlamda, Steinmeier’in ziyareti ve protestolar, Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrar çabalarına olan desteğinin önemini bir kez daha vurguladı.

Steinmeier’in İstanbul ziyaretinin ardından Gaziantep ve Ankara’da da temaslarda bulunması bekleniyor. Ancak, protestoların Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere nasıl yansıyacağı ve iki ülke arasındaki diyalogu nasıl etkileyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Steinmeier’in ziyaretine, İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer de katıldı. Bu protestolar, Almanya’nın dış politikasının ve İsrail’e olan desteğinin, bölgedeki toplumsal ve siyasi dinamikler üzerindeki etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM