islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
ALTIN
2.496,12
BIST
9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Avrupa’da Yani Köle Çocuklar!

Avrupa’da Yani Köle Çocuklar!
28 Mart 2022 11:39
A+
A-

Rus işgali sonrası mülteci durumuna düşen 3 milyona yakın mülteci güvenli liman arayışlarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuk olan Ukraynalılar, Avrupa’nın zengin ülkelerinden biri olan İsveç’e gitmeye ise korkuyor. Nedeni saldırıya uğrama endişesi ve İsveç hükümetinin çocuklarına el koyması ihtimali.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’yı işgal girişimi birinci ayı geride bırakırken, 3 milyon kadar Ukraynalı komşu ülkelere sığınmış durumda. Savaştan kaçan milyonlarca Ukraynalı şimdi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde savaş sona erene kadar sığınma arayışında. Ancak bir taraftan insan kaçakçılarının hedefi olurken diğer taraftan gidecekleri ülkelerdeki bilinmezlikten de endişe duymaya başladılar. Bu belirtisizlik ve bilinmezlik arasında İsveç’te yer alıyor.

İsveç gazetesi Nyheter Idag’ın haberine göre Ukraynalı ailelerin, İsveç’teki yüksek silahlı şiddet vakaları ve hükümetin mülteci çocuklara el koyma politikası nedeniyle, bu ülkeye gitmek istemedikleri ortaya çıktı.

SİLAHLI ŞİDDETTE ZİRVEDE 
Haberde, İsveç’in batısındaki Stenungsund Belediyesi adına Polonya’da görev yapan insani yardım görevlisi Jimmy Hemmingsson’un sahada karşılaştığı Ukraynalı mültecileri İsveç’e götürme teklifinin reddedildiğini belirtti. Hemmingsson, mültecilerin Avrupa genelinde en yüksek silahlı şiddet vakasının yaşandığı İsveç’e gitmekten çekindiğini kaydetti.

MÜSLÜMAN AİLELERE ENDİŞELİ 
Ukraynalı bazı mültecilerin de özellikle İsveç’te Müslüman mülteci ailelerin çocuklarına hükümet tarafından el konduğuna ilişkin haberlerden etkilendiği ve kendi çocuklarının da benzer bir akıbetle karşı karşıya kalmaması için bu ülkeyi tercih etmediklerini ortaya koydu.

SIĞINMA EVLERİNE SALDIRI 
Öte yandan, İsveç’i tercih eden Ukraynalı kadın ve çocuklarının da çeşitli saldırılarla karşı karşıya kaldıkları iddia edildi. İsveç medyasına yansıyan haberlerde, Ukraynalı ailelerin kaldığı evlerin iki farklı İsveçli erkek grubu tarafından basıldığı ve kapılarının zorlandığı yazıldı. İsveç Radyosu’na konuşan bir Ukraynalı mülteci kadın, “Bize İsveç’in güvenli olduğu söylenmişti ama öyle değilmiş” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.