islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Almanya: İslam düşmanlığının yükselişi endişe veriyor

Almanya: İslam düşmanlığının yükselişi endişe veriyor

Mirat Haber Ajansı

Almanyadaki Türk-İslam toplumu, İslamofobik nefret suçlarının artmasından endişe duyuyor. Türk-islam derneği IGMG başkanı Kemal Ergün, son aylarda giderek daha fazla caminin tehdit, vandalizm veya kundaklama hedefi haline geldiğini söyledi. Geçen yıl da bu tür saldırılarda en az 122 caminin hedef alındığını söylerek düzinelerce caminin neo-Naziler veya diğer aşırılık yanlısı gruplar tarafından çok sayıda bomba tehdidi aldığını ve bunun cemaatlerinde endişeye yol açtığını belirtti.

Başörtülü kadın sokakta yürüyemiyor

Ergün, polis yetkililerini daha etkin soruşturmalar yapmaya ve bu saldırıların faillerini tutuklamaya davet ettiklerini ifade etti. Ülkenin en büyük Türk-Müslüman kuruluşlarından birine liderlik eden Ergün, Müslümanlara karşı önyargıların artması nedeniyle Müslümanların günlük yaşamlarında bile daha fazla düşmanlık ve ayrımcılık yaşadıklarını söyledi. Özellikle başörtülü Müslüman kadınlar sokaklarda sık sık sözlü tacize uğruyor ve fiziksel saldırı olayları da artıyor.

Her gün iki saldırı kayda geçiyor

Resmi rakamlara göre, polis Almanya’da Ocak-Kasım 2020 arasında 632 İslamofobik suç kaydetti. Bunlar arasında hakaretler, tehdit mektupları ve dini uygulamanın bozulması, fiziksel saldırılar ve mülke zarar vardı. Gerçek rakamların daha yüksek olduğuna inanılıyor, çünkü birçok mağdur, büyük ölçüde kolluk kuvvetlerine olan güvensizlikleri nedeniyle polise suç duyurusunda bulunmuyor.

Almanya’nın en büyük Türk-Müslüman kültür kuruluşlarından biri olan ATİB Başkanı Durmuş Yıldırım, sağcı popülist politikacıları göçmenlere ve Müslümanlara yönelik nefret ve ayrımcılığı kışkırtmakla eleştirdi. Yıldırım, ülkenin 3 milyonluk Türk toplumunun aşırı sağ grupların ve partilerin tehditlerine boyun eğmeyeceğini söyledi. Avrupa’nın bir parçasıyız, burada birlikte yaşıyoruz, üçüncü, dördüncü kuşaklarımız Almanya’da doğup büyüdü, bizim vatanımız da oldu dedi.

İkinci kalabalık Müslüman nüfus

80 milyonu aşkın nüfusa sahip bir ülke olan Almanya, Fransa’dan sonra Batı Avrupa’daki en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahiptir. Ülkedeki yaklaşık 4,7 milyon Müslüman arasında 3 milyonu Türk kökenlidir. Ülke, son yıllarda Neo-Nazi gruplarının ve aşırı sağ muhalefetteki AFD partisinin propagandasıyla beslenen artan ırkçılık ve İslamofobiye tanık oldu.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.