islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ALMANYA, SAVAŞA HAZIRLANIYOR

ALMANYA, SAVAŞA HAZIRLANIYOR
15 Ocak 2024 13:30
A+
A-

Almanya, Savaşa Hazırlanıyor

Almanya, gelecekte olası bir çatışma senaryosuna karşı stratejik hazırlıklarını hızlandırıyor. Şubat ayında beklenen gerginlik durumunda, Almanya’nın NATO ile Rusya arasındaki gerilime karşı önemli bir konumda bulunması öngörülüyor.

Bu kritik dönemde, Almanya planlarını devreye sokarak on binlerce askerini konuşlandırmayı hedefliyor. Askeri hazırlıklar, bölgedeki güvenlik dengelerinin değişebileceği endişelerine karşı bir yanıt olarak şekilleniyor. Almanya’nın NATO üyesi olarak, ittifakın savunma stratejilerine entegre bir şekilde hareket etmesi ve Rusya ile olası bir çatışmaya karşı güçlü bir duruş sergilemesi bekleniyor.

Bu çerçevede, Alman askerlerinin sayısının artırılması, lojistik desteklerin güçlendirilmesi ve stratejik noktalarda konuşlandırmanın güçlendirilmesi gibi tedbirler gündemde. Alman basınında yer alan haberlere göre, 2024’te NATO ile Rusya arasındaki gerilimin tırmanma ihtimali bulunması, Almanya‘nın on binlerce askerini konuşlandırma planlarını beraberinde getiriyor. Bild gazetesi, bu olası gerilim durumunda Almanya’nın ciddi bir hazırlık sürecine girdiğini aktarıyor.

HABER YORUM

Dünya savaş sarmalında cayır cayır yanarken, bu sarmala her geçen gün birileri ekleniyor.

Bu da bizlere, 100 yıl önce 1. Dünya Savaşından sonra Osmanlı Devletinin yıkılmasıyla dünyanın yeni bir düzene sokulmasından hareketle, “Yeni bir dünya düzeni” kuruluyor hissiyatı veriyor.

Yani işin özeti, yeni bir dünya düzeni kurulurken, herkes pastadan daha fazla pay kapma derdinde. Pastayla birlikte, kurulan yeni dünya düzeninde söz sahibi olabilme çabası da bunun getirilerinden olacak.

Hal böyle olunca, daha düne kadar “insan haklarından” dem vuran Modern(!) Batı, İsrail’e destekleriyle birlikte insan hak ve hürriyetlerini hiç önemsemediğini bir kez daha göstermişti.

Almanya’nın Rusya’ya karşı savaşa girme hazırlığı ve savaşa girmesi, dünyada ki dengelere nasıl etki eder, bunu ilerleyen aylarda göreceğiz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE