islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Almanya Yerine Türkiye’yi Tercih Ettiler: ASELSAN Filipinler’e Gökdeniz İhracatında Bulunacak

Almanya Yerine Türkiye’yi Tercih Ettiler: ASELSAN Filipinler’e Gökdeniz İhracatında Bulunacak
3 Ocak 2022 16:39
A+
A-

Milli imkanlarla ASELSAN’ın geliştirdiği GÖKDENİZ 35mm’lik Yakın Hava Savunma Sistemi, daha önce Türkmenistan için üretilen C92 Korveti için tercih edilmişti. Pakistan Donanması için üretilen PN MİLGEM Korvetleri’nde de kullanılmasına karar verilen GÖKDENİZ CIWS, son olarak ise Filipin Donanmasının tercihi oldu.

MaxDefense’in edindiği bilgiye göre; Güney Kore’nin Filipin Donanması için üreteceği iki adet korvet, ASELSAN üretimi GÖKDENİZ CIWS ile MUHAFIZ 30mm’lik Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi ile donatılacak.

GÖKDENİZ YAKIN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ (YHSS)

GÖKDENİZ YHSS; ASELSAN’ın geliştirdiği 35 mm Parçacıklı Mühimmat (ATOM) ile beraber, üzerinde konuşlu bulunduğu gemiyi hedef alan anti-gemi füzelerini imha edebilen nokta savunma sistemidir. Sistem, sahip olduğu Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması ile parçacıklı mühimmat ve klasik tahrip (HEI) mühimmatının aynı vakitte yüklenmesine ve hedef tipine uygun olarak istenen mühimmatın seçilmesi olanağını sağlamaktadır. GÖKDENİZ, anti-gemi füzeleriyle beraber helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve su üstü araçları gibi tehditlere karşı da gemi savunmasını etkin şekilde yapabilmektedir.

GÖKDENİZ YHSS GENEL ÖZELLİKLERİ NELER?

Stabilize silah kulesi ile deniz durumu 0 – 5 aralığında işletim

Atış Kontrol Radarı ve E/O algılayıcıları barındıran Entegre Takip Platformu ile hassas hedef takibi

3-B Arama Radarı (Opsiyonel)

Otonom veya Savaş Yönetim Sistemi’ne entegre operasyon

35 mm KDC-02 tipi çift namlulu silah sistemi ile yüksek ateş gücü (1100 atım / dakika)

Parçacıklı mühimmat ve klasik tahrip (HEI) mühimmatının aynı anda yüklenmesine ve tercih edilen mühimmatın istenen anda seçilerek atılmasına olanak tanıyan Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması (OŞMBM)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.