islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Altın Fiyatları İçin Dikkat Çeken Açıklama: Bu Üç Madde Kritik!

Altın Fiyatları İçin Dikkat Çeken Açıklama: Bu Üç Madde Kritik!
17 Şubat 2022 13:52
A+
A-

Altın fiyatları için son dakika gelişmeleri 17 Şubat Perşembe günü de araştırılıyor. “Bugün altın fiyatları ne kadar, kaç TL? 2022 yıl sonu altın tahmini ne olacak?” sorusuna yanıt arayan yatırımcılar analist yorumlarını merak ediyor. Analistler altın fiyatlarının bu yıl, geçen yıla kıyasla genel olarak yatay olacağını tahmin ediyor. Sarı metalin bu yılki performansının en önemli üç unsurunun ise Fed’in para politikası, enflasyon ve hisse senedi piyasası performansı olacağı ifade ediliyor…

Altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine dair korkuların hafiflemesi üzerine güvenli liman cazibesinin sekiz ayın zirvesi olan 1880 dolardan sert bir düşüş yaşayarak 1850 dolar seviyelerine çekilmişti.

Yatırımcılar Fed’in ne kadar şahinleşebileceğine ilişkin ipuçları yakalamak amacıyla dün FOMC toplantına odaklanırken, toplantı tutanaklarında enflasyon riskinin yukarı yönlü olduğu ve enflasyonun yüksek kalması halinde daha hızlı bir faiz artış patikasının gerekebileceği açıklandı.

ONS ALTIN 
Rusya’nın tansiyonu düşüren açıklamaları sonrasında yüzde 1’e yakın değer kaybeden ons altın, perşembe günü yeniden yükselerek 1873 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, Rusya – Ukrayna gerginliğinde tansiyonun daha da düşmesi halinde güvenli liman olarak altına yönelmiş yatırımcıların satışlarının gelebileceğini ve fiyatın 1831 dolar/ons desteğine doğru geri çekilebileceğini belirtiyorlar. Buranın altında ise 1820 dolar/ons desteği bulunuyor.

ALTIN İÇİN 2022 YIL SONU TAHMİNİ 
London Bullion Market Association (LBMA) kısa süre önce yıllık değerli metal tahmin anketini yayınladı. Genel olarak, rapor 2022’de altın konusunda tarafsız. Ortalama olarak, analistler altın fiyatlarının bu yıl, geçen yıla kıyasla genel olarak yatay olacağını tahmin ediyor. 2021’de ortalama altın fiyatı 1799 dolardı ve 1802 dolara yükselmesi bekleniyor.

LBMA anketi, 34 analistin tahminlerinin ortalamasını içeriyor. En büyük ayılar altının ortalama fiyatının 1.630 dolara kadar düşeceğini tahmin ederken, en düşük olanı 1.500 dolar seviyesini bekliyor. Bu arada, en büyük boğalar ortalama altının fiyatının 1.965 dolar olacağını öngörürken, en yüksek fiyatın 2.280 dolar olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.