islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5040
EURO
34,5697
ALTIN
2.503,67
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Altın Fiyatlarında Ekonomik Etki

Altın Fiyatlarında Ekonomik Etki
20 Ocak 2022 09:45
A+
A-

Altın fiyatları ABD ve Rusya arasındaki gerilimden faydalanmaya çalışmakta. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimalinin yükselmesi ve ABD cephesinden sert tepkiler gelmesi altın fiyatlarını etkilemekte.

Küresel piyasalarda Altın fiyatları 1840 doların üzerine çıkmasının ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırma ihtimalinin yükselmesiyle birlikte ABD tepkisini ortaya koymayı sürdürüyor. ABD’li bir yetkili Rusya’nın herhangi bir saldırısı halinde çok ağır ekonomik darbe verebileceğine yönelik açıklamalar yaptı.

Rusya ile olan ekonomik sorunun yanı sıra ABD Merkez Bankası Fed faiz artırımı için beklemekte. ABD’de enflasyonun yüzde 7’yi aştı. Enflasyonu frenlemek için faiz artırımı yöntemine gidecek olan Fed altın fiyatlarında baskı kurmakta.

ONS ALTIN 2 AYIN ZİRVESİNDE

Ons altın fiyatları tüm bu sebeplerden ötürü güçlenmeye sebep oldu. 1844 dolar seviyesine kadar çıkan ons altın güne 1842 dolardan sürdürüyor. Böylece iki ayın zirvesini de görmüş oldu. Gün içinde en düşük 1838 dolar, en yüksek de 1844 dolar seviyesini görmekte. Saat 09:09 itibarıyla 1840 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.

GRAM ALTIN 800 LİRA SINIRINDA

Gram Altın fiyatları dolardaki düşüşün sebebiyle 800 liranın altına gerilemiş oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.