islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3395
EURO
35,1040
ALTIN
2.238,45
BIST
8.804,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

ANNESİNİ YİNE YAKMAK İSTEDİ

ANNESİNİ YİNE YAKMAK İSTEDİ
7 Aralık 2022 14:31
A+
A-

Madde bağımlısı olduğu bilinen Yasin Yaşar, 9 ay önce annesi Mecbure Yaşar’ın üzerine benzin dökerek yakmak istemiş, bu fiilinden dolayı da ceza alarak ceza evine girmişti.

Ceza evinden çıkan Yasin Yaşar’ın bu kez de, annesinin İstanbul Sultangazi’de bulunan evini ateşe verdiği iddia ediliyor. 64 yaşındaki Mecbure Yaşar, yanarak kullanılmaz hale gelen evini gözyaşlarıyla izlerken; olay yerine polis, itfaiye, sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangını çıkardığı düşünülen Yasin Yaşar ise olaydan kısa bir süre sonra kayıplara karıştı.

HABERE YORUM.

Mensubu olduğumuz İslam dininin Anne ve babaya bakışını hepimiz biliyoruz. Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerimin’de İsra suresi  23. Ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır.

“Rabbin kesin olarak şunları emretti: «O’ndan başkasına ibadet etmeyin; ana babaya iyilik edin; onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlılık çağına ulaşırsa sakın onlara «öf!» deme ve onları azarlama; ikisine de tatlı söz söyle.”

Şimdi sorulması gereken soru şu:

Anne ve babaya hürmet edilmesi gereken ya da öf bile denmeyen bir medeniyete sahip iken, uyuşturucu, alkol bağımlısı evlatların anne babanın canına bile kastettiği bir duruma nasıl geldik?

Aslında bu sorunun cevabı içinde saklı. Hayatımızı İslami kurallar yerine, seküler hayatın ilkelerine göre oluşturduğumuz için ki en acı tarafı da bunu modernlik adına yaptığımızdan dolayı, gençlerimizi kaybetme gibi bir durum ile karşı karşıya kaldık. Bu tür olaylar üzücü olmakla birlikte toplumumuzda çoğunluk göstermeye başlaması ise işin daha vahim tarafını oluşturuyor.

Çözüm ise yine manevi reçetede… Bu manevi reçeteyi rabbim bizlere sunmuş, Peygamberimiz (sav) de öğütlemiştir.

Toplumumuzun karar vermesi gereken bu konuda, eğitim sistemimizden ekonomik sisteme, aile yapımızdan sosyal hayatımızın bütününe teşmil edecek ciddi adımlar atılması, kısa vadede çözümler üreteceği gibi uzun vadede de köklü çözümler sunacaktır.

Bu olayları şu anda ki jakoben eğitim sisteminin engelleme olasılığı yoktur. Tam tersi her şeye materyalist bir açıdan bakmayı öğreten eğitim sisteminin, manevi ve milli değerlere sahip nesiller yetiştirme şansı da yoktur.

Evlatlarımıza “Seddi Zerai” prensiplerini kalplerine nakşedecek eğitim sisteminin hayata geçirilmesi, bu tür sorunlarımızın çözümünde büyük katkı sağlayacaktır.

Şaban DOĞAN

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.