islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5664
EURO
34,8797
ALTIN
2.434,79
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Batı DAEŞ’i PKK Yardımıyla Yeniden Sahaya Sürüyor

Batı DAEŞ’i PKK Yardımıyla Yeniden Sahaya Sürüyor

Mirat Haber Ajansı

PKK/YPG son bir ayda serbest bıraktığı 300 DAEŞ’liye ek olarak   30 DAEŞ üyesini daha serbest bıraktı. Bu da ABD ve İngiltere’nin direktifiyle DAEŞ’i canlandırıp, bunu Türkiye üzerine atıp bölgeyi yeniden karıstırmak ve PKK’yı güçlendirmek için bir adım olaral nitelendirilmekte.

PKK/YPG’nin isimlerinden biri olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG),  binlerce DAEŞ savaşçısına sahip. Şüpheliler çoğunlukla Suriyeli ve Iraklı ama yüzlerce yabancı da var.

Suriye’nin kuzeyindeki PKK  sözcüsü, kabile liderlerinin 300 Suriyeli tutuklunun serbest bırakılmasını ve 30 kişinin 5 Ocak’ta onaylanıp serbest bırakılmasını istediğini, bu yüzden serbest bıraktıklarını söyledi.

PKK sözcüsü Kemal Akif, serbest bırakılanların geçimini sağlamak için veya zorlandıkları için gruba katılmış masumlar olduğunu iddia etti. Sözde PKK yetkilisi, hangi garantilerin yer aldığını belirtmeden, bunların kabile liderlerinin garantileriyle serbest bırakıldıklarını söyledi.

Suriye’nin doğu ve kuzeyindeki Deyrizor ve Rakka eyaletlerine geri dönmek için ‘önümüzdeki günlerde dalgalar halinde daha fazlasının serbest bırakılacağını ifafe etti. 

Kemal Akif, militanları, kabile şeflerinin serbest bırakılmaları için ricası üzerine yaklaşık 300 Suriyelinin serbest bırakıldığını söyledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bunun DAEŞ bağlantılı ilk serbest bırakılması olmadığını, ancak sayıların giderek arttığını paylaştı.

PKK ayrıca yüzlerce şüpheli DAEŞ bağlantılı kadın ve çocuğu serbest bıraktıklarını söylediler. Aralık 2019’da, çoğunlukla kadınlar ve çocuklar olmak üzere yaklaşık 200 Suriyeli yerinden edilmiş insan, kuzeydoğudaki çöl kampından eve gitti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.