islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Arnavutluk Celladı” Necmiye Hoca Öldü

“Arnavutluk Celladı” Necmiye Hoca Öldü

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın en İslam düşmanı rejimi olan bilinen Komünist Arnavutluğu 40 yıla yakın demir yumrukla yönetmiş Enver Hoca’nın eşi Necmiye Hoca (Nexhmije Hoxha) geçtiğimiz hafta 99 yaşında hayatını kaybetti. Diktatörün dul eşi, acımasızlığı, İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve sayısız muhalifin öldürülmesiyle tanınıyor.

Enver Hoca 1945’te Stalin’in yardımıyla iktidara geldi. Resmi rakamlara göre 6.000 kişinin infaz edildiği, 34.000 kişinin ağır hapse çarptırıldığı ve 59.000 kişinin de ölüm kamplarına yollandığı o zaman milyonun altında nüfusu olan Balkan ülkesinde propaganda ve muhalif düşüncelerden sorumlu Demokrasi Cephesi adlı korkulan teşkilatın başına Necmiye Hoca getirildi.

Arnavutluk rejimi İslamiyeti yasakladı, namaz kılanları yargıladı, camileri yıktı ya da depoya çevirdi. Bunun yanısıra İskender Bey adı verilen ve muhtemelen Ortodoks bir Sırp olan Osmanlı isyancısı Türklerle savaşan en büyük milli kahraman ilan edildi.

Komünist rejimler birer birer yıkılınca en son Arnavutluk da komünizm rejimine son verdi. Ancak yeni kurulan rejim gerginlik çıkmaması için Enver Hoca’nın dul karısını, tüm cinayet suçlamalarına rağmen sadece kahve parasını zimmetine geçirmekten yargılamış ve hapis cezası da yirmi yıl önce sona ermişti. Bugün NATO üyesi Arnavutluk’ta 2 milyon nüfus turizm ağırlıklı bir ekonomide yaşıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.