islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ARTIK AK PARTİ SİLKİNMELİDİR (3)

ARTIK AK PARTİ SİLKİNMELİDİR (3)
1 Temmuz 2023 09:30
A+
A-

Aslında müslüman, parti taraftarı olamaz. Beşerî kitleler ayrışıp partileştikçe müslümanın hizmet alanı daralır. Partileşme kemikleşince dava kapıları kilitlenir.

Bugün ideolojik kamplaşmalar, anlatılan demokratik yarış olmaktan çıkmıştır, Bu demokrasi, birbirini ötekileştiren zıt kitleler savaşları tarzını aldı. Yaşadığımız siyasî gelişme manevî değerler savaşı dehşetini görüntülemektedir. Batının çıkar çevreleri her devirde güç ve sömürü tandanslı savaşlar vermiştir ve devam etmektedir.
Bizim, Ak Partiyi benimsememiz de bundan kaynaklanmaktadır. İşte asrın seçimi olan bu seçim bundan dolayı çok önem taşımaktadır. Ülkenin tüm maddî ve manevî değerlerini ittifaklardan biri açıkça reddediyor. Diğer ittifak ise tam kapasite ile kabul ediyor, sahipleniyor, projeler üretiyor uyguluyor ve gerçekleştiriyor.

Dünya konjonktüründe değerler bütünü ile milletine hizmet vermektedir. Hatta mazlûm ve mağdur milletlere de ümit kaynağı olmaktadır. Bunun için Ak Parti, çok farklı bir misyon yüklenmiş bir halk hareketidir. Daha doğrusu tarihî öncü bir gücün temsilcisidir. Önemi bu vesile ile daha çok artmaktadır. Dava ve hizmet açısından bu kadar önemli bir hareketin sorumluluğu da çok ileri düzeydedir ve olmalıdır.
İnsan haklarına da bu kadar ileri düzeyde riayet ederek müesseseleşmelidir. Adaletin, “dost ve yâran” zihniyeti değil, “hak ilkesi” ekseninde uygulayıcısı olma zorundadır. Ak Partiyi, bu alandaki sızıntılar yaralamıştır. Birçok çevrenin kırgınlıklarına sebep olmuştur. Hiç unutmayın ki, “imamın sarığı beyazdır.” Beyaz kalması doğallığındandır. Ak olduğu için, leke kabul etmeyecek kadar da sadedir.
Böyle olması gerekirken bazı İl ve ilçe teşkilatlarında ve benzeri mahfillerde hatta ihale alanlarında çok şikâyetlere sebebiyet verilmiştir. Bu “dost ve yâran” zihniyeti elbette müşahede altına alınarak mutlaka silkelenmelidir. Rüşvetin kılıf değiştirdiği dedikodusu yapıldıkça bu hareket zarar görecektir. Bundan dolayı da otokontrol sistemi çalıştırılmalıdır. Makam mevki, şöhret, üstünlük, para, mal ve mülk marazına tutulmamış gönüllüler unutulmadan hizmetlerinden faydalanılması gerekir.

Değeri çok yüksek bu hizmetin fedâilerinin yetiştirilmeleri gerekir. Bunun için de insanlık tarihinin en muhteşem ocağının yeniden düzenlenmesi öncelikli şarttır. Temeline korkunç mayınlar döşenmiş ve bireyleri berhava edilmiş aile yeniden inşa edilmelidir. Aile, laik düzenin dayatmaları ile korunamadığı gerçeği karşısında fıtratına dönüş yapılmalıdır. Her tarafta aile ile ilgili kurum ve kuruluşlar vardır. Her yer ve alanda aile programları yapılmaktadır. Bunların bunca uğraşıları aileye hiçbir artı değer kazandırmadığı açıkça görülmektedir. Aile gittikçe tarihe gömülmektedir.
Bireyler arasında “soy bağı” dâhil bütün bağlar kopartılmıştır. Korkunç boyutlarda hazır tüketim nesilleri artmakta ve tembelliklerinin sorumlusu devleti göstermektedirler. Bu nesillerin artması terörizmin önlenemez boyutlarının gelişini ihtar etmektedir. Onun için Mülkün ve hükmün sahibi Allah Teâlâ’nın birkaç yüzyılda bir gönderdiği Tayyip Erdoğan gibi müceddit bir lider yeteri ölçüde desteklenmelidir.
Aile, Batı tandanslı laik düzenin dayatmaları ve dikteleri ile kurulan bütün aile kurum ve kuruluşları yenilenmelidir. Çünkü yaşandığı gibi “kem âletle kemâlat olmuyor.” Yani yabancı bozuk ve köhne bir eğitim modeli ile temel değerlerimizin ailesi kurulamıyor. Bu şartlarda böyle bir aile modeli kurma ve yaşatma imkânı yoktur.

Yuvasına “haram kazanç” getirmeyecek kadar dürüst baba ve çocuğuna haram süt emdirmeyecek kadar “iffet timsali annelere” ihtiyaç vardır. Bu kaliteyi Batının kokuşmuş, batıl dikteleri ile gerçekleştirmek silik bir hayalden başka bir şey değildir!

Kıvamında ana baba insanlığın zaferidir. Esselamualeykum. İlhan Oral

Not: Bütün ehli imanın Kurban bayramını tebrik ediyorum.

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.