islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Aşure Gününden Hemen Önce Şam Şii Türbesi Yakınında Ölümcül Bomba Patlaması

Aşure Gününden Hemen Önce Şam Şii Türbesi Yakınında Ölümcül Bomba Patlaması
2 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Aşure gününden bir gün önce Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyinde bir Şii Müslüman türbesi yakınında patlayan bombanın ardından en az altı kişi ölmüş ve 20’den fazla kişi yaralanmıştır.

İçişleri bakanlığından Perşembe günü yapılan açıklamada, Suriye’nin en çok ziyaret edilen Şii hac yeri olan Sayeda Zeyneb türbesi yakınlarındaki patlamanın, taksinin yanında bir motosikletin patlaması sonucu meydana geldiğini söylenmiştir. Bu olay “terörist saldırısı” olarak adlandırılmıştır.

Devlet televizyonu daha önce patlamaya “kimliği belirsiz kişilerce bir taksiye yerleştirilen bombanın” neden olduğunu bildirmişti.

Al Jazeera, ölüm rakamlarını ve patlamayla ilgili detayları bağımsız olarak doğrulayamadı.

39 yaşındaki memur İbrahim, AFP haber ajansına “Büyük bir patlama duyduk ve insanlar kaçmaya başladı” demiştir.

Ardından ambulanslar geldi ve güvenlik güçleri bölgeyi kordon altına aldı.”

Peygamberin torunu ve İmam Ali’nin kızı Sayeda Zeyneb’ın türbesine yaklaşık 600 metre mesafedeki bir güvenlik binasının yakınında patlama meydana geldiğini söylenmiştir.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamanın Suriye’de 13. yılında devam eden çatışmada Rusya ile birlikte Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın önemli bir müttefiki olan İran milislerinin mevzilerinin yakınında meydana geldiğini söylenmiştir.

Devlet televizyonu Al-Ikhbariya ve hükümet yanlısı medya tarafından paylaşılan fotoğraflarda, büyük bir kalabalığın çevrelediği, askeri üniformalı adamların olduğu, kömürleşmiş bir taksi görülmektedir. Bölgedeki binalara yeşil, kırmızı ve siyah Şii bayrakları asılmış, ayrıca pankartlar da açılmıştır.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, kan ve toz içinde kalan iki kişi, yardım çağrıları yapılarak yerden kaldırılmaktadır. Yakındaki dükkânların cam cepheleri paramparça olmuş ve bir tanesi alev almış durumdadır.

Aşure günleri yaklaştıkça Sayeda Zeyneb mahallesinde ikinci bir patlama meydana gelmiştir. Salı günü, Suriye devlet medyası, bir polis yetkilisine çarparak, patlayıcı yüklü bir motosikletin patlaması sonucu iki sivilin yaralandığını bildirmiştir.

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/7/27/deadly-bomb-blast-near-damascus-shia-shrine-ahead-of-ashura

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.