islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
ALTIN
2.497,71
BIST
9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Asya futbol federasyonu turnuvaları iptal edip Şampiyonlar Ligi’ni merkezileştiriyor

Asya futbol federasyonu turnuvaları iptal edip Şampiyonlar Ligi’ni merkezileştiriyor
Mirat Haber Ajansı

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), koronavirüs salgınının neden olduğu aksamalarla mücadeleye devam ederken, turnuvaları iptal etti. Asya Şampiyonlar Ligi (ACL) ve AFC Kupası kulüp turnuvaları için merkezi grup aşamalarını duyurdu. AFC dün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Katar’da “balon” koşullarında gerçekleşen yeni genişletilmiş 40 takımlı Şampiyonlar Ligi’nin Nisan ayı ortasından itibaren bir Batı Asya ve bir Doğu Asya merkezinde grup maçları sahneleyeceğini bildirdi. Orta Doğu kulüpleri de dahil olmak üzere Batı bölgesi maçları 14-30 Nisan tarihleri ​​arasında oynanacak. Avustralya, Çin, Japonya ve Güney Kore’den geçen yılın şampiyonu Ulsan Hyundai’nin de dahil olduğu doğu bölgesi maçlarının 2 Nisan’dan 7 Mayıs’a kadar sürmesi  planlanıyor.

2021 Yarışma programı ayrıca, 16 turunu ve çeyrek final eşleşmelerini iki maç yerine Eylül ayında tek eleme maçlarına indiriyor. Yarı finaller ve final, seyahat kısıtlamalarının hafifleyeceğini umulan Ekim ve Kasım aylarında iki ayaklı ev ve deplasman maçlarına geri dönüyor.

Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi ve AFC Kupası grup aşaması için kura çekilişinden sonra teklifler kabul edilirken, maçlar için yer açıklanmadı. Elemeler, Aralık ayındaki final aşamasına kadar Katar’da tamamlandı. EKL’nin başlangıçta Şubat ayında başlaması planlanmıştı. Ön turlar şimdi 32 yerine 40 takımlık bir gruba girmek  için Nisan ayında başlıyor. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin oyunların düzenlenmesiyle ilgilendiği bildiriliyor. Suudiler ve Katarlılar 2027 Asya Kupası için bir teklif yarışmasında Hindistan ve İran ile rekabet ediyor. AFC ayrıca 2021’de gerçekleşmesi nedeniyle diğer dört kıta turnuvasını iptal etti. Erkeklerin sırasıyla Bahreyn ve Özbekistan’da 16 ve 19 Yaş Altı şampiyonaları iptal edildi. Her ikisi de turnuvaların sonra ev sahipliği yapacak. Bu kararlar, daha sonra 2023’te gerçekleşecek olan 17 Yaş Altı Erkekler ve 20 Yaş Altı Dünya Kupalarının FIFA’nın iptal sürümlerini takip ediyor. Ayrıca bu yılki Asya futsal ve plaj futbolu şampiyonaları da iptal. Kuveyt ve Tayland, sırasıyla 2022 ve 2023 için ev sahipliği haklarını koruyacak. Gelişmekte olan ülkelere ayrılmış ikinci kademe kulüp turnuvası olan AFC Kupası, Mayıs’ta başlayıp Ağustos’ta sona erecek şekilde daha kısa bir biçimde devam edecek. 2022’de kadınların 17 ve 20 Yaş Altı Asya Kupası turnuvalarına katılmaya başlaması da bu yılın Mart ayından Ağustos ayına ertelendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.