islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AVRUPA’DA ENERJİ KRİZİ

AVRUPA’DA ENERJİ KRİZİ
2 Aralık 2022 12:01
A+
A-

Avrupa ülkelerinde bu kış zor geçeceğe benziyor. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında ki savaş ve Rusya’nın Avrupa ülkelerine verdiği doğal gazda kısıtlamaya gitmesi, Avrupa da sıkıntılara neden oluyor.

Fransa elektrik kesintilerine gideceğini açıklarken İngiltere’de ise hayat pahalılığı yüzünden sağlık sektöründe ki grevler yüzünden büyük sorunlar yaşanıyor.

FRANSIZLARIN %60’NIN ELEKTRİĞİ KESİLECEK

Fransa’da yetkililer, kapsamlı bir elektrik kesintisinin başlayacağını duyurdu. Bu kesintilerden okullar da nasibini aldı. Öğleye kadar okullara gidilmeyeceği açıklanırken, trafik ışıklarının da belli sürelerde kapatılacağı açıklandı.

Fransa’da hükümet Sözcüsü Olivier Veran, Kış şartlarının durumuna göre günde iki saat kısıtlamaya gidilebileceğini söyledi.

İNGİLTERE

İngiltere ve Galler’de faturalarını ödeyemeyenlerin sayısı, Mayıs ayından bu yana %33 arttı. Elektrik faturalarını ödeyemeyenlerin oranı ise her geçen gün artarak %27’den %35’e yükseldi.

Kemer sıkma politikası uygulayan İngiltere hükümetine karşı, vatandaşların protesto ve tepkileri de çığ gibi büyüyor. Son alınan bilgilere göre Embankment tren istasyonu önünde toplanan vatandaşlar, gıda ve enerji krizi nedeniyle slogan ve pankartlarla eylem düzenleyerek maaşlarının artmasını istediler.

İngiltere’de sağlık sektöründe baş gösteren kriz de artarak devam ediyor. BBC’nin haberine göre 85 yaşında ki bir kadın Ambulans ile hastaneye gitmesine rağmen acilde 40 saat bekletildi.

Sağlık sisteminin artık alarm verdiğini söyleyen yetkililer, hayat pahalılığına karşı maaşların az olmasının grevlere sebep olduğunu ve olacağını da sözlerine eklediler.

Önümüzde ki günlerde sağlık sektöründe bulunan hemşirelerin, maaşlarının az olduğu gerekçesiyle iki gün grev yapacakları bildirildi.

Avrupa’da baş gösteren gıda ve enerji krizinin devam etmesi halinde, daha büyük sorunların yaşanmasından endişe ediliyor.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.