islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

AVRUPA’NIN ORTASINDA Kİ SOYKIRIM: SREBRENİTSA

AVRUPA’NIN ORTASINDA Kİ SOYKIRIM: SREBRENİTSA
11 Temmuz 2023 15:40
A+
A-

İnsanlığın 28 yıldır kanayan yarasıdır Srebrenitsa

Yakın tarihte soykırımın adıdır Srebrenitsa

Avrupa’nın göbeğinde, Batı’nın isterse ne kadar vahşileşebileceğinin en büyük örneğidir Srebrenitsa

Bosna Hersek‘in doğusundaki Srebrenitsa‘da Temmuz 1995’te yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen 30 soykırım kurbanı daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

Zira toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri tespit edilenlerin her yıl 11 Temmuz’da defnedildiğini biliyoruz artık…

11 Temmuz 1995 tarihinde Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmişti Srebrenitsa. Ardından Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.

Ve ardından en az 8 Bin 372 sivilin hunharca katledilmesi…

BM bünyesinde ki Hollandalı askeri birliğin sivil Boşnakları Sırplara teslim etmesi, maalesef insanlığın önünde kocaman bir soru işaret olarak hala duruyor.

Sırpların yaptığı soykırımın ardından 26 yıl sonra Hollanda hükümeti bir karar aldı (2021). Boşnakları Sırplara teslim eden 850 askere 5’er bin Euro ödül verilmesini kararlaştırdı.

Kadın ve çocuk demeden sivilleri katleden Sırplara, bu sivilleri teslim eden Hollandalı askerlere ödül verilmesi ise ayrı bir soru işareti…

Lahey bulunan  Uluslararası Adalet Divanı, Srebrenitsa ve civarında yaşananları “soykırım” olarak 2007 yılında nitelendirebildi.

HABER YORUM

Öncelikle Soykırımda hayatını kaybedenlere, tekrar Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına da Sabrı cemil niyaz ediyoruz.

Avrupa’nı tarihinde soykırımlar pek çoktu maalesef. 1995 Srebrenitsa da yaşanan soykırım bunlardan sadece biridir.

Kimse, “bu katliamı Sırplar yaptı, Batı’nın suçu ne?” kabilinden topu taca atamaz. O günleri yaşayanlar bilir ki, Batı bu katliama sessiz kaldı ve gereğini yapmadı. Böylece de batı, kanlı tarihine bir sayfa daha eklemiş oldu…

Bu konuda da biz susalım ve yine yüce rabbimizin ayetlerine kulak verelim.

“Kim bir kimseyi öldürmeye veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın, (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş, her kim de bir canı kurtarırsa bütün insanları, kurtarmış gibi olur.” (Maide 32)

“Ve onlar, Allah ile beraber başka bir İlah’a tapmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Kim bunları yaparsa ‘ağır bir ceza ile’ karşılaşır.” (Furkan 68)

MİRATHABER.COM 

Srebrenitsa    Bosna-Hersek     Avrupa    Ratko Mladic

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.