islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Trump: Afganistan’dan Çekiliyoruz Ama Takvim Yok

Trump: Afganistan’dan Çekiliyoruz Ama Takvim Yok
29 Mayıs 2020 06:09
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Afganistan’dan askeri olarak tamamen çekilme arzusunu yineledi. Trump ancak ABD’nin en uzun savaşı sona erdirme seçim kampanyasının bir parçası haline gelebileceği yönündeki spekülasyonlar arasında bir nihai çekilme tarih belirlenip belirlenmediği de eklenmiştir. 26 Kasım’da Şükran Günü tatilinin bir hedef olup olmadığı sorulduğunda, Trump, net hedef konmadığını bunun mümkün olan en kısa zamanda yapılacağını söyledi. ABD, 29 Şubat’ta Katar’ın başkenti Doha’da Taliban silahlı grubu ile imzalanan bir anlaşmanın bir parçası olarak güçlerini geri çekmeye başladı. Washington’un 2021’in ikinci çeyreğine kadar bu ABD’nin en uzun askeri operasyonunu sona erdirmesi bekleniyor.

Taliban, 2001 yılında ABD liderliğindeki bir işgal tarafından iktidardan uzaklaştırıldıktan sonra silahlı isyan başlatmıştı. Trump’ın yorumları Afganistan’daki yetkililerin Salı günü ülke çapında yaklaşık 600 Taliban mahkûmunu kötü şöhretli Bagram hava üssünden tahliye ettiklerini söylemesi üzerine geldi. Tahliye etme hamlesi, Afgan hükümeti tarafından Taliban’ın Ramazan Bayramı nedeniyle üç günlük ateşkesine karşılık olarak 2.000 kişiye kadar silahlı grubun üyesi mahkûmu serbest bırakma taahhüdünün bir parçasıydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.