islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Koronayla Gelen Alkol Yasağı Suç Oranını Düşürüyor

Koronayla Gelen Alkol Yasağı Suç Oranını Düşürüyor
13 Nisan 2020 12:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünyada suç ve şiddetin ana nedeni olan alkolün, Korona virus nedeniyle ev içi şiddetin önüne geçilmesi amacıyla yasaklanması sonucunda yasaklanan ülkelerde adi suçlarda düşüşler yaşanmaya başlandı. Alkol yasakları hem ev içi şiddet ve istismarların hem de ağırlıkla hafta sonlarına doğru yaşanan sarhoşluk sonucu yaralama ve cinayetleri çok azlatıyor.

Güney Afrika’da İçişleri Bakanı Bheki Cele’ye göre, 27 Mart’tan bu yana koronavirüsün yayılmasını engellemek için inzivanın bir parçası olarak alkol yasağı uygulanması Güney Afrika’daki suç oranını önemli ölçüde azalttı. Cele, alkol yasağının uzun süre devam etmesini diledi, 21 günlük kilitlenme süresi sona erdikten sonra bile alkol kısıtlamasının yararlı olacağını paylaştı. Bakan, alkolün suç oluşturmasının bilinen bir şey olduğunun, cinayet ve cinsel istismar gibi suçların genellikle bol alkol alınan Perşembe gününden hafta başına kadar sürdüğünü belirtti. Web sitesine göre Cele, hükümetinin sigaraları yasaklama kararını savundu.

Kuzey Atlantik’te Danimarka’ya bağlı bir özerk devlet olan Grönland’da da evlere kapanma sonucunda şiddetin artması sonucunda, bunun alkol alanların ailelerine ve çevrelerine saldırmasıyla oluştuğu saptandı. Bunun üzerinde Grönland’da çok yaygın olan alkol bütün ülkede yasaklandı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.