islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5069
EURO
34,7940
ALTIN
2.417,90
BIST
9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAE İsrailli sanatçılarla ilk sergiyi açarken boykot çağrıları

İsrail’in Akademik ve Kültürel Boykotu için Filistin Kampanyası (PACBI), geçtiğimiz günlerde bir Dubai galerisinde açılan Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) İsrailli sanatçıların ilk sanat sergisini boykot etme çağrısında bulunuyor.

BAE İsrailli sanatçılarla ilk sergiyi açarken boykot çağrıları

Geçtiğimiz günlerde bir Dubai galerisinde açılan Birleşik Arap Emirlikleri’nde İsrailli sanatçıların ilk sanat sergisini boykot etme çağrısında bulunuyor.

Mirat Haber Ajansı

Geçtiğimiz günlerde bir Dubai galerisinde açılan Birleşik Arap Emirlikleri’nde İsrailli sanatçıların ilk sanat sergisini boykot etme çağrısında bulunuyor. Abyss of Bliss sergisinde üç İsrailli sanatçı, Ariela Wertheimer, Keren Shpilsher ve 18 yaşındaki fotoğrafçı Yinon Gal-On’un çalışmaları yer alıyor. Bir basın açıklamasında galeri, serginin geçen yıl İbrahim Anlaşmaları’nın bir parçası olarak imzalanan BAE ile İsrail arasındaki barış anlaşması vesilesini kutlamak için düzenlendiğini açıkladı. Hareket, bölgedeki Filistinliler ve Araplar tarafından kınandı.

Ancak PACBI, bu durumda sanatın sömürgeciliği ve baskıyı normalleştirme hizmetinde bir araç olarak kullanıldığını savunuyor. Bölgede İsrailli sanatçıların ilk sergisini açmanın, normalleşmeyi popülerleştirme çabalarından biri olduğunu belirtiyorlar. Filistinliler anlaşmaları sırtlarından bir bıçaklanma ve topraklarını İsrail işgalinden kurtarma davalarına doğrudan hakaret olarak kınadılar. Açıklamada, Emirlik halkının, eleştiriyi bastırma ve susturma girişimlerine rağmen İsrail yerleşimci-sömürge apartheid rejimini hala ilk düşmanı olarak gördüğünü ekledi. İsrail ve Emirlik rejimlerinin, bölge uluslarına yıkım ve baskıdan başka bir şey getirmeyen güvenlik ve askeri ittifaklarını gizlemek için spor, sanat ve akademisyenlerden faydalandıklarını da ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.