islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
ALTIN
2.425,41
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAE’den zengin göçmenlere pasaport, eşcinsel ve kumarbazlara ağırlama

BAE, Körfez eyaletinde belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalan gurbetçilere rahatlama sağlamak için adımlar attı, ancak bu adımlar yalnızca belirli sayıda varlıklı birey için atıldı.

BAE’den zengin göçmenlere pasaport, eşcinsel ve kumarbazlara ağırlama

BAE, Körfez eyaletinde belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalan gurbetçilere rahatlama sağlamak için adımlar attı, ancak bu adımlar yalnızca belirli sayıda varlıklı birey için atıldı.

Mirat Haber Ajansı

BAE, Körfez eyaletinde belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalan gurbetçilere rahatlama sağlamak için adımlar attı, ancak bu adımlar yalnızca belirli sayıda varlıklı birey için atıldı. Körfez devletini salgın sonrası bir gelecek için yeniden şekillendirmeyi amaçlayan yeni bir sosyal reform turunda Abu Dabi, havayolu patronlarına, teknoloji girişimcilerine ve eski bir Real Madrid futbolcusuna pasaport verdi.

Planlar ayrıca, toplumun daha muhafazakar kesimleri arasında popüler olmadığını kanıtlaması muhtemel olan sözde tabu yıkan reformları da içeriyor. Karar hakkında bilgi verilen kişilere göre, pasaport alacak ilk parti, Dubai’nin Emirates havayolunun kıdemli başkanı Sir Tim Clark ve Abu Dabi’nin Etihad Havayolları CEO’su Tony Douglas’ı içeriyor. Dubai’de futbol kulübü işleten İspanyol futbolcu Michel Salgado da pasaport aldı. Diğerleri arasında iki başarılı BAE girişiminin kurucuları var: Uber tarafından satın alınan bir araç çağırma uygulaması olan Careem ve Amazon tarafından satın alınan bir e-ticaret grubu olan Souq.com.

UAE shakes up residency rules by offering passports to wealthy expats |  Financial Times

Birkaç ayrıcalıklı kişiye pasaport verilmesi, BAE’nin ülke nüfusunun yüzde 90’ını oluşturan gurbetçilere geleneksel olarak muamele etme biçiminde bir değişikliğe işaret ediyor. Zengin göçmenler, ülkeyi terk etmeye teşvik etmek yerine, yurtiçi harcamaları artırmak ve emlak fiyatlarını sürdürmek için BAE’yi evlerine çağırmaya ve evlerini aramaya ikna ediliyor. BAE başkentinin ekonomik kalkınma departmanı başkanı Mohammed Al Shorafa Al Hammadi, insanların Abu Dabi’yi evini aramasını istiyoruz dedi.

Gurbetçiler tipik olarak Körfez’de aşırı belirsizlikle karşı karşıya. BAE 50. yıldönümüne yaklaşırken, Körfez devletini salgın sonrası bir gelecek için yeniden şekillendirmeyi amaçlayan bir dizi ekonomik ve sosyal reform ufukta görünüyor. Plan, binlerce profesyonel gurbetçiye ve ailelerine on yıllık altın vize ve yabancıların krallıkta emekli olmasına izin verecek yeni bir vize içeriyor. Diğer değişikliklerin daha tartışmalı olması muhtemel. Düşünülen tabu yıkıcı reformlar eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasını içeriyor. Bu, BAE’yi batı normlarına uygun hale getirecek ve turizm sektörünü canlandırmak için kumarhanelerin açılmasını sağlayacak bir hareket.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.