islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pfizer ve BioNTech Tokyo Olimpiyat sporcularına aşı bağışlayacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dün yaptığı açıklamada, aşı geliştiricileri Pfizer ve BioNTech’in Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan atletleri ve yetkilileri aşılamak için COVID aşılarının dozlarını bağışlayacağını açıkladı.

Pfizer ve BioNTech Tokyo Olimpiyat sporcularına aşı bağışlayacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dün yaptığı açıklamada, aşı geliştiricileri Pfizer ve BioNTech’in Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan atletleri ve yetkilileri aşılamak için COVID aşılarının dozlarını bağışlayacağını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dün yaptığı açıklamada, aşı geliştiricileri Pfizer ve BioNTech’in Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan atletleri ve yetkilileri aşılamak için COVID aşılarının dozlarını bağışlayacağını açıkladı. Olimpiyat delegasyonlarına, 23 Temmuz’da başlayacak olan oyunlar için Tokyo’ya gelmeden önce ikinci bir atışla tam aşı yaptırmaları için bu ay başlayacak. Bu, IOC için ikinci önemli aşılama anlaşması. Mart ayında, IOC ile Çin’deki Olimpiyat yetkilileri arasında, Tokyo Oyunları ve gelecek yılki Pekin Kış Oyunları’ndan önce Çin aşılarının satın alınması ve dağıtılması için bir anlaşma duyuruldu.

Japan has reported more than 550,000 coronavirus cases, including 9,805 deaths, as of Friday [Philip Fong/AFP]

Yeni Pfizer teklifi, IOC’ye Tokyo’dan önce dünya çapında daha fazla kapsam sağlıyor ve çoğu ülke henüz Çin aşılarının acil kullanımına izin vermiyor. Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, şirketin Olimpik sporcuların ve delegasyonların aşılanmasına yardımcı olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunların dönüşünün zorlu bir izolasyon ve yıkım yılının ardından dünya birliği ve barışının anıtsal bir anını temsil ettiğini vurguladı. Anlaşma ayrıca IOC Başkanı Thomas Bach tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bach yaptığı açıklamada, yaklaşan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunların sporcuları ve katılımcı delegasyonlarını örnek göstermeye ve mümkün olduğunda ve mümkün olduğunda aşıyı kabul etmeye davet ediyoruz. Oyunlarda 11.000’den fazla sporcunun olması bekleniyor. Pfizer bağışı, Pfizer’in Bourla’sı ile Japonya Başbakanı Yoshihide Suga arasındaki görüşmeleri takip etti. Pfizer ile yapılan anlaşma Tokyo kadar önemli görülüyor ve birçok Japon bölgesi, oyunların akıllıca tutulmasına ilişkin şüphelerin ortasında, COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle bir kez daha alarm durumunda. Japonya 622.000’den fazla korona virüs vakası ve yaklaşık 10.500 ölüm kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.