islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bahçeli (MHP) Mevcut Mktisadi Faizci Borca Dayalı Para Kredi Sistemine Karşı Çıkmalıdır

Bahçeli (MHP) Mevcut Mktisadi Faizci Borca Dayalı Para Kredi Sistemine Karşı Çıkmalıdır
20 Kasım 2017 09:57
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde gurup konuşmasında Sayın MHP genel Başkanı Devlet BAHÇELİ gündem belirleyici açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar kimi köşe yazarlarını olağanca rahatsız etti. Bunlardan biride Yalçın DOĞAN. Sayın BAHÇELİ’NİN deyim ve ata sözlerimizi sık sık kullandığı konuşmalarında, alay eder gibi Yalçın DOĞAN Laf salatası diyor. Yalçın DOĞAN’ın küçümsediği, BAHÇELİ’İN kendisi mi yoksa ata sözleri mi bilmiyorum. Ancak tecrübelerin ürünü olan özlü sözlerimizin kullanılmasına “laf salatası” demek bir aydın kişilikten öte, sayın Devlet BAHÇELİ’ye duyulan öfkenin göstergesi.

Türkiye’de siyasi partilerin siyaset yapma geleneğinin dışında, BAHÇELİ bir şey söylemedi. Ak parti ile ip düellosu olgusu ortadadır. Ancak ülkeyi bölüp parçalamak için, dış güçlerle sürekli yatak değiştiren PKK’nın siyasal uzantısı HDP ile diğer siyasi partilerin ilişkilerini de biliyoruz. BAHÇELİ’NİN yeni Türkiye İçin yeni dükkan açması da doğaldır.

Yalçın DOĞAN Ak parti aleyhtarı biri olabilir, kimse buna bir şey diyemez. Ama aydın olması konusunda iyi puan alacağını düşünmüyorum. Kaleminizi oynattığınız zaman eleştirilerinizden feragat etmeden hakkı üstün tutacak bir düstura sahip olmanız gerekir.Emrolunduğunuz gibi dosdoğru olmak zorundasınız. Ekmeğinizi kaleminizin ucuyla yiyorsunuz. O kaleme haram bulaştırmamak da aydınların dikkat etmesi gereken önemli bir konu. Türkiye’de buna ne kadar dikkat ediliyor, kim nedir necidir? amacı nedir? halkımız tarafından elbette biliniyor.

BAHÇELİ’yi eleştiren Yalçın Doğan bey’e soruyorum? Örtülü destek gönderdiğiniz İyi Parti’nin parti programını okudunuz mu? Okuduysanız iyi partinin dışa bağımlı ekonomik politikaları ile ilgili hangi eleştirileri getirdiniz? Size bunu soruyorum çünkü siz BAHÇELİ’NİN ata sözlerini kullanmasına “Laf salatası” derken yi patiye çalışıyorsunuz.

Yazarlar, aydınlar dürüst olmalı. Adam gibi meramını ortaya koyacaksın. Sen bu manevraları kendinde hak göreceksin, istediğini gibi eğip bükeceksin, ama siyasiler kendi konsept ve çıkarlarındaki manevraları alay eder gibi ortaya koyacaksın…

Gelelim baraj meselesine…

Tam temsil yetkisinin önünde baraj sistemi sadece istikrarlı bir hükumet tecelli etsin diye konmuştur. Ancak buna rağmen eski siyasal sistem gereği koalisyonlar sürekli gündem oluyordu. Yeni sistemde koalisyon ortadan kalktır. Doğal olarak baraj gündeme gelmelidir. Terör örgütü PKK nın siyasi uzantısı HDP için alınan baraj tedbirleri de artık eskisi gibi etkinliğini kaybetmiştir. O halde hala baraj sistemi neden olsun?

Mesele TBMM’de milletin seçtiğinin en yüksek oranda temsil edilmesiyse, seçim barajı niye olsun? Eğer buna bir baraj getirilecekse buda % 3 geçmemelidir.

Sayın BAHÇELİ “ %10 baraj aşılabilir duruma gelmiştir. Artık bu kadar zorlamalar, dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatmak yerine, hep beraber nasıl yaşarız noktasında bir uzlaşmaya varacak çalışma yapılmalıdır. Bu %5 mi olur, 6 mı olur, 10 olarak mı kalır” diyor.

Barajın düşürülmesi bütün siyasi partilerin işine gelir. Yalçın DOĞAN’IN ifade ettiği gibi BAHÇELİ’NİN baraj korkusu olarak nitelendirilemez. Bu İyi Parti’nin de işine gelir. Bu gerekçeye katılırsınız katılmazsınız, biz BAHÇELİ’NİN bu açıklamasını, Türkiye’nin siyasi konjonktür gereği, terörle mücadelede geldiği noktadan hareketle yaptığını düşünüyoruz.

Sayın Devlet BAHÇELİ elbette eleştiriden beri değildir. BAHÇELİ’NİN en çok eleştirilecek yönü, milliyetçiliği sadece belirli kalıplarda görmesidir. Böyle düşünüyoruz çünkü bugüne kadar BAHÇELİ’NİN iktisadi bir milliyetçilikten bahsettiğini görmedik.

Bağımsızlık sadece bayrağın dalgalanmasıyla ilgili değildir. İktisadi bağımsızlığınız yoksa o bayrak sadece bir kumaş parçasına döner ve siz kendinizi bağımsız zannedersiniz.

Üzücü olan MHP mevcut iktisadi faizci borca dayalı para kredi sistemine karşı en ufak tepkisinin olmayışıdır.Bunu anlamak mümkün değildir. Kendisinden kopan İYİ PARTİ’nin parti programında; faizci sömürü düzenin bir ekonomik modelini benimsemesi, yoksa MHP’nin de aynı olduğu anlamına mı geliyor?!

MHP artık ekonomi konusunda suskunluğunu bozmak zorundadır. Durmuş YILMAZ siz de iyiydi de gidince mi kötü oldu yoksa hep kötümüydü bilelim.

Sayın Devlet BAHÇELİ, bir gurup konuşmasında da umarım İktisadi bağımsızlığımıza değinerek düşüncelerini açıklar.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.