islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Bakan Demir: ‘A400M Filomuz Tamamlandı’

Bakan Demir: ‘A400M Filomuz Tamamlandı’
31 Mart 2022 08:47
A+
A-

Türkiye, A400M uçağı projesinde Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6 katılımcı ülke arasında yer alıyor. Airbus’ın İspanya’nın Sevilla tesislerinde yürütülen test faaliyetleri sonucunda dün kabulü gerçekleşen 10’uncu ve son uçağı ‘MSN118’in envantere alınması ile konsorsiyumda ‘A400M Filosu’ tamamlanan ilk ülke Türkiye oldu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin proje ortakları arasında yer aldığı A400M programı kapsamında 10’uncu ve son uçağında envantere girdiğini belirterek, “A400M Filomuz tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Türkiye, A400M uçağı projesinde Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6 katılımcı ülke arasında yer alıyor. Projenin Türkiye adına yürütücülüğünü Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı yapıyor.

‘A400M FİLOSU’ TAMAMLANAN İLK ÜLKE TÜRKİYE OLDU 
TUSAŞ’ın yapısal komponentler ve sistemlerde iş payı bulunuyor. Airbus’ın İspanya’nın Sevilla tesislerinde yürütülen test faaliyetleri sonucunda dün kabulü gerçekleşen 10’uncu ve son uçağı ‘MSN118’in envantere alınması ile konsorsiyumda ‘A400M Filosu’ tamamlanan ilk ülke Türkiye oldu.

Türk Hava Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak ve ülke savunmasına önemli katkılar sağlayacak 10’uncu uçak, kabul test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından Hava Kuvvetleri uçuş ekibi tarafından bugün yurda getirilerek Kayseri Erkilet 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na konuşlandırıldı.

‘A400M FİLOMUZ TAMAMLANDI’ 
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, ‘A400M filomuz tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taktik ulaştırma görevleri için tasarım ve üretiminde ortak olduğumuz A400M projesi kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için üretilen 10’uncu ve son uçağımız da envantere girdi. Hayırlı olsun.’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.