islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5069
EURO
34,7940
ALTIN
2.417,90
BIST
9.679,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Alman vekillere Müslüman karşıtı mesajları sebebiyle soruşturma açıldı

Alman vekillere Müslüman karşıtı mesajları sebebiyle soruşturma açıldı

Aşırı sağcı iki Alman vekiline yılbaşı akşamı attıkları Müslüman karşıtı mesajlar nedeniyle soruşturma açıldı.

BBC’nin haberine göre Almanya için Alternatif Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch’un Twitter hesabının attığı “Müslüman karşıtı kışkırtıcı mesajlar” nedeniyle haftabaşından itibaren geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

ARAPÇA MESAJ GERİLİMİ ARTTIRDI

Köln polisinin Arapça attığı yeni yıl mesajı sonrası Storch, polis teşkilatını “barbar ve tecavüzcü çetelerin bir sürü Müslüman adamının” gönlünü almakla suçladı. Hakkında soruşturma açılan bir diğer politikacı ve parti liderlerinden biri olan Alice Weidel de yetkililerin “ithal, yağmacı, tacizci, küfürbaz ve adam bıçaklayan göçmn çetelere boyun eğdiğini” yazdı.

POLİTİKACILARA NEFRET SÖYLEMİ SUÇLAMASI

Polis her iki politikacının da nefret kışkırtıcılığıyla suçlanabileceğini söyledi. Politikacılar hapis ya da para cezasına çarptırılmakla karşı karşıya.

MESAJLAR SİLİNDİ

Twitter ve Facebook ise iki kadının mesajlarını sildi. AfD liderleri bu uygulamayla Alman yetkililerini komünist Doğu Almanya’daki gizli servis Stasi gibi hareket etmekle suçladı.

KADINLAR İÇİN GÜVENLİK BÖLGESİ BİR İLK

Köln’de iki yıl önce yılbaşında yaşanan ve günlerce konuşulan taciz iddialarından sonraki yılda polisin Kuzey Afrika kökenli birçok göçmeni sorgulaması tepki çekmişti. Berlin’de bu yılbaşı akşamı ise ilk defa kadınlar için özel “güvenlik bölgeleri” oluşturuldu. Ayrıca Köln polisi bu yıl farklı dillerde mesajlar paylaşmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.