islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1637
EURO
54,0029
ALTIN
6.086,60
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Bakan Varank’tan Ali Babacan’a: Otomotiv Endüstrisindeki Hızlı Dönüşümün de Cahili

Bakan Varank’tan Ali Babacan’a: Otomotiv Endüstrisindeki Hızlı Dönüşümün de Cahili
10/01/2022 09:35
A+
A-

Bakan Varank’tan Ali Babacan’ın TOGG eleştirilerine sert tepki: Otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan TOGG’un yerli ve milli olmadığını iddia etmişti. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Babacan’a yanıt verdi. Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu arkadaş geçmişte, tersane ve tekstilcileri toplayıp ‘Bu sektörlerde gelecek yok, bırakın’ diyordu. Bugün dünyanın en teknolojik gemilerini üretiyor, 20 milyar dolar tekstil ihracatı yapıyoruz. Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili… Ah Fren Ali ah!” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde TOGG ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. TOGG’un yerli üretim olmadığını iddia eden Babacan, ‘Gerçekten yerli üretim istiyorsak bunun yöntemi tasarımını, pil ve motor teknolojisini başka bir ülkeden almak değil. O zaman TOGG millî ve yerli bir otomobil olmuyor’ demişti.

VARANK: OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDEKİ DÖNÜŞÜMÜN DE CAHİLİ

Babacan’ın bu açıklamalarına yanıt ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Varank, ‘Bu arkadaş geçmişte, tersane ve tekstilcileri toplayıp ‘Bu sektörlerde gelecek yok, bırakın’ diyordu. Bugün dünyanın en teknolojik gemilerini üretiyor, 20 milyar dolar tekstil ihracatı yapıyoruz. Belli ki otomotiv endüstrisindeki hızlı dönüşümün de cahili… Ah Fren Ali ah!’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.