islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Yerli Otomobil TOGG’un Üretim Hatlarının Kurulumu Başladı

Yerli Otomobil TOGG’un Üretim Hatlarının Kurulumu Başladı
27 Aralık 2021 17:11
A+
A-

Yerli otomobil Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. TOGG fabrikası Bursa’da Gemlik ilçesinde üretim tesisindeki inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş, yerli otomobile ilişkin çok önemli bilgiler verdi. Togg’un Gemlik tesisinde boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmaları başladı. 2022 sonunda seri üretimin gerçekleştirileceği akıllı fabrikada 250 robot görevde bulunacak. C-SUV, 2023’ün ilk çeyreğinde satışa çıkacak. Ayrıca TOGG’un Gemlik’teki tesisinin havadan drone görüntüleri yayınladı. Yerli otomobilin logosu da geçtiğimiz günlerde bildirilmişti. İşte yeni yerli otomobil TOGG haberinin ayrıntıları…
Son dakika TOGG haberi! Togg’un Gemlik tesisinde boyahane ve gövde kısımlarının hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına başlandı. 2022 sonunda seri üretimin gerçekleşeceği akıllı fabrikada 250 robot görev alacak. C-SUV, 2023’ün ilk çeyreğinde satılacak.

İLK SERİ ARAÇ 2022’NİN SON ÇEYREĞİNDE

Togg, ilk seri aracını 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından indirme hazırlığını sürdürüyor. Togg’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nin inşaatında süratle sona yaklaşılırken, boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına da başlandı.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, planlara göre hedeflere adım adım yaklaştıklarını ifade ederek, “Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamız Togg’un, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV’un, önce ülkemizde ardından da Avrupa’da pazara çıkmasına yaklaştık” diye konuştu.

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka meydana getirmek ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla yola çıkan Togg, 27 Aralık 2019’da gerçekleştirdiği ‘Yeniliğe Yolculuk’ buluşmasından itibaren aldığı mesafeyi ve 2022 yılı hedeflerini bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

SÖZLERİMİZİ TUTTUK, YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ

Togg’un Gemlik Tesisleri’nde, üretim hattı kurulumu çalışmalarının başladığı gövde binasında yapılan toplantıda konuşan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, planlar dahilinde yol aldıklarını söyleyerek, şunları ifade etti:

“Akıllı cihazımızı geliştirirken verdiğimiz her sözün arkasında durarak, yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. ‘Yüzde 51 yerlilik oranı’ dedik, tedarikçilerimizin yüzde 75’ini Türkiye’den seçerek, 51’i yakaladık, üzerine çıkmayı hedefliyoruz. ‘Marmara Bölgesi’nde üretim yapacağız’ dedik, Gemlik’i mobilitenin kalbi yaptık. ‘Akıllı cihazımız değil, üretimimiz de temiz olacak’ dedik, Avrupa’nın en temiz tesislerini kurduk. ‘Pandemiye rağmen gecikme olmaz’ dedik, tesislere başlama tarihimizde şaşma olmadı, planlarımız çerçevesinde ilerliyoruz.
İstihdamı bölgemizden sağlayacağımızı belirtmiştik, yeni yılın ilk haftalarında sayıları 240’a ulaşacak teknisyen ve operatör ihtiyacımızı bölgemizden sağladık. ‘Yerlileştirme hedeflerimiz var, planlarımız hazır’ dedik, Ankara’da Teknoloji Araştırma Merkezimizi, Gebze’de prototip atölyemizi hayata geçirdik. ‘Fiziki testlere 2021 üçüncü çeyrekte başlayacağız’ dedik, başladık. 3 boyutlu modellerle simülasyonları tamamladık.

Araç güvenliği ve dayanıklılığı tasarım analizlerini bitirdik. Şasi ve güç aktarma gibi geliştirme ve fonksiyon test prototiplerini Türkiye’de üreterek, test merkezlerine gönderdik. ‘Küresel oyuncu olacağız’ dedik, Stuttgart’ta Togg Europe’u kurduk, kullanıcı araştırmalarına başladık.

‘2022 sonunda bataryamız yerli olacak’ dedik, Farasis ortaklığında Siro’yu kurduk. Geçtiğimiz yıl tam bu zamanda, ‘2021 Ekim ayında ekipman kurulumuna başlayacağız’ dedik, başladık. Hızlı ve yaygın alt yapı oluşumuna destek için Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri A.Ş. ile hazırlıklara başladık.”

SİRO BÖLGENİN LİDER OYUNCULARINDAN BİRİ OLACAK

Togg ve Farasis Energy ortaklığı ile enerji depolama çözümleri geliştirmek amacıyla kurulan ve “Rekabetçiliği destekleyecek stratejik teşvikler” kapsamında 30 milyar TL teşvik alan Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri A.Ş 2031 yılında yıllık 15 GWs hücre, 20 GWs batarya paketi üretim kapasitesine ulaşacak. Siro’nun yerli batarya hücresi, modülü ve paketi üretilmesinde öncü olacağını ifade eden Gürcan Karakaş, Türkiye’de hücre Ar-Ge’si yapacağını da vurguladı. Karakaş, Siro’nun Türkiye’yle beraber çevre ülkelerde de otomotiv ve otomotiv dışı sektörlerde iş ortağı olacağını kaydetti.

EKOSİSTEMİMİZİN ODAĞINDA YAPAY ZEKÂ, BLOK ZİNCİRİ, FİNTEK VE OYUNLAŞTIRMA VAR

Otomobili yeni nesil akıllı bir mobilite cihazına çevirdiklerinin altını çizen Karakaş, değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda cep telefonundan akıllı telefona yaşanan dönüşümün bugün otomotivden akıllı cihaza yaşandığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada dönüşümle beraber önemli bir fırsat var. Otomobil artık yaşam alanına dönüşüyor. Biz bunu ev ve ofisle birlikte ‘üçüncü yaşam alanı’ olarak adlandırıyoruz. Biz de bir taraftan akıllı cihazımızı tasarlarken, öbür taraftan ihtiyaç duyacağı iş modelleriyle beraber o ekosistemi kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mobilite çözümleri, büyük veri, siber güvenlik, fintek, blok zinciri, oyunlaştırma, akıllı şebekeler ve mobilite servisleri gibi stratejik alanlar üzerine yoğunlaşıyoruz. Oyunlaştırma felsefesi, oyunsal düşünmeyi ve oyun mekaniklerini oyun-dışı alanlara dahil edip, sunulan hizmeti ya da uygulamayı daha cazip hale getirmek için kullanılan güçlü bir yöntemdir.
lkemizin güçlü olduğu alanlardan biri de oyunlaştırma, biz de amaçlarımız doğrultusunda bir araya gelen üç oyun start-up’ıyla çalışmaya başladık. Bu alanlarla birlikte verinin güvenliği de büyük önem kazanıyor. Hatta önümüzdeki dönemde araç güvenliğini test eden EuroNCAP gibi, araçların siber güvenliklerinin de test edilip yıldızlanması söz konusu olacak.
Dolayısıyla öneminin altını her fırsatta çizdiğimiz blok zinciri sadece fintek için değil aynı zamanda akıllı cihazların güvenliğinde de kullanılacak bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Blok zinciri teknolojisi zamanla araçların üzerinde birer dijital cüzdan olmasını da sağlayacak. Büyük veri dünyasının gelişen ve değişmeyecek teknolojisi blok zinciri olacak. Dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar blok zinciri aracılığıyla güvenli biçimde saklanıp, transfer edilebilecek. Bu nedenle blok zinciri ve yapay zeka ekosistemlerin merkezinde yer alacak.”

GEMLİK TESİSİ’NDE ROBOTLAR GÖREV BAŞINDA

‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan Togg Gemlik Tesisleri’nde inşaatının başladığı 18 Temmuz 2020 tarihinden itibaren öncelikle zemin güçlendirme çalışmaları yapıldığı aktaran M. Gürcan Karakaş, toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen tesislerin toplam 44 bin adet zemin güçlendirme kolonu üzerine inşa edildiğini ifade etti. Yaklaşık 2 bin kişinin görev aldığı şantiyedeki üretim birimlerine yönelik çalışmaların Mayıs 2022’de tamamlanmasının planlandığını ve şu an için 62 robotun kurulumuna başlandığını söyleyen Karakaş, şu bilgileri paylaştı:

CES’TE DÜNYA SAHNESİNE ÇIKIYORUZ

Bir teknoloji şirketi olarak otomotiv fuarlarına katılmadıklarını açıklayan Karakaş, 5-8 Ocak tarihlerinde, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de (Consumer Electronics Show) bulunacaklarını belirtti. Fuara, Togg’un gelecek vizyonunu gösteren akıllı cihazla katılım sağlayacaklarını aktaran Karakaş, “Akıllı cihazımızı Turkish Cargo ile ABD’ye uğurladık. Küresel marka yolculuğumuza “sanal konvoy” ile tüm dünyadan binlerce insan eşlik etti. CES’te dünyaya kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli özelliklerimizi temsil eden Use-Case Mobility®️ kavramımızı anlatacağız.” diye konuştu.

MARKAMIZIN DNA’SINDA YER ALAN DUALİTE VE TEKNOLOJİ YENİ LOGOMUZDA BİR ARADA

Gürcan Karakaş, 19 Aralık’ta duyurdukları yeni Togg logosuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kullanıcı markası oluşturma sürecini bitirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Karakaş,
“Logomuz, Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı, bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren, bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyor. Logomuzdaki dualite teması ise doğu ve batı kültürlerinin rasyonel ve duygusal dünyalarını harmanlayarak farklılaşmamızın temelini oluşturuyor.” diye konuştu.

ÜRETİM TESİSİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (Togg) Bursa’nın Gemlik ilçesindeki üretim tesisinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

2 YILLIK SÜREÇ BİTTİ

Ön gösterim araçları Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıldıktan sonra 2 yıllık süreç tamamlandı.

“Togg” markalı otomobillerin üretileceği Gemlik’teki tesis, havadan drone ile görüntülendi.

BİNALARIN İYİCE BELİRGİNLEŞTİĞİ GÖRÜLÜYOR

Kayıtlarda, tesisin binalarının iyice belirginleştiği görüntüler mevcut.

Öte yandan yerli otomobile ilişkin yeni bilgiler de geliyor.

MARKA İSMİNDEN SONRA LOGO DA BELİRLENDİ

Türkiye’nin küresel mobilite markası TOGG, “Yeniliğe Yolculuk” hedefinde marka isminden sonra logosunu da belirledi.

TOGG’un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka oluşturmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini meydana getirme hedefiyle yola çıkan Togg, marka isminden sonra ardından logosunu da seçti.

Yerli ve global ajansların katıldığı bir süreç sonrası, bugüne dek Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını tasarlayan marka ajansı CGH’nin logo tasarımı aldığı en yüksek puanla, Togg’un logosu seçildi.

Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini meydana getirecek şekilde bir araya gelerek, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor.

Logo ayrıca Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri ile teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunun da altını çiziyor. Logo için Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de gerekli tescil işlemleri başlatıldı.

“TOGG İSMİ YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLİNİRLİK SEVİYESİNE ERİŞTİ”

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, marka isminin ardından logoyu da belirlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Kasım 2018’den bu yana global ve profesyonel bir yaklaşımla ele aldığımız kullanıcı markası oluşturma sürecini tamamlamanın mutluluğu içindeyiz.” değerlendirmesini yapmıştı.
Büyük bir titizlikle devam ettirilen süreçteki adımları anlatan Karakaş, şunları ifade etmişti:

“Global bir marka oluşturma hedefiyle çıktığımız bu yolda, markamızın doğum yerinin Türkiye olduğunun bilinciyle, ilk günden itibaren ülkemizdeki ihtiyaç ve beklentileri anlamaya çalıştık. Tıpkı üründe olduğu gibi marka çalışmalarına da pazar araştırmasıyla başladık, hedef kitleyi belirleyip müşterilerin beklentilerini bilinçaltı boyutunda anlamak için ileri araştırmalar yaptık.”
“Marka özümüzü bu doğrultuda tanımladık. 27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarımızın tanıtımı küresel ölçekte ses getirdi ve Togg ismi geniş kitleler tarafından, yüzde 90’ın üzerinde çok önemli bir bilinirlik seviyesine erişti.”

“Lansman sonrası yaptığımız araştırmalarda da Togg isminin markamızın değerlerini yansıttığını tespit ettik ve yaptığımız değerlendirmeler sonucunda marka ismi olarak ‘Togg’u kullanmaya karar verdik. Bu kararın ardından logo çalışmalarına yoğunlaştık. Yerli ve global ajansların dahil olduğu bir sürecin ardından, ‘Togg’un marka değerlerine uygunluk’, ‘Özgünlük’ ve ‘Tescil edilebilirlik’ kriterlerinden en yüksek puanı alan logoyu seçtik.”

Karakaş, logoyu, bugüne dek Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını yapan marka ajansı CGH’nin tasarladığını söyleyerek, “Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de logomuzun tescil işlemleri için gerekli süreçleri başlattık.”

“Logomuz Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurguluyor.
Aynı zamanda logomuzdaki dualite teması Doğu ve Batı arasında rasyonel ve duygusal bir denge yaratma fikrini besliyor.” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.