islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,8026
ALTIN
2.397,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

MAYMUNLARA VE DOMUZLARA DÖNÜŞTÜRÜLEN DÜŞMAN YAHUDİLER

MAYMUNLARA VE DOMUZLARA DÖNÜŞTÜRÜLEN DÜŞMAN YAHUDİLER
6 Kasım 2023 10:45
A+
A-

 

Önce, dikkatlerimizi çeken ve medya dünyasının da dikkatlerini çektiği ve de yerildiği için olacak Binyamin Netanyahu’nun ofisi tarafından silinen açıklamayı sunalım ve ardından açıklamalarımızı yapalım:

BİNYAMİN NETANYAHU’NUN DOMUZLUĞU

{ Binyamin Netanyahu, birkaç  gün önce İsrail parlamentosunda yaptığı konuşmada “Bu mücadele ışığın çocukları ile karanlığın çocukları, insanlık ile orman kanunları arasındadır” şeklinde ifadeler kullanır.}

Dünya ölçeğinde alaka uyandıran bu ifadeler bize de bir Kur’ân ayetini çağrıştırdı.

Hatırladığımız bu ayeti işlemeden bazı kısa bilgiler sunalım:

KUR’ÂN, İNCİL VE TEVRAT NURDUR/IŞIKTIR

Allah’ın insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’da, Kur’ân, İncil ve Tevrat gibi  ilahi kitaplar Nur yani ışık olarak nitelendiği gibi, ışığı yansıtan ay da Nur olarak isimlendirilir. (Nisa 4/174; Enam 6/9; Maide 5/46; Yunus10/5)

Buradan hareketle Kur’ân’da yer alan “Allah göklerin ve yerin nurudur “ yani ışığıdır  anlamındaki ayet mecazi olarak değerlendirilir. (Nur 24/35)

Bu Kur’ânî İfade, Kur’ân’ın bütünlüğü içinde genel kabule göre Allah’ın sonsuz kudreti, bilgisi ve egemenliğini yansıtır.

IŞIK YARATAN DEĞİL YARATILANDIR

Özetlersek ışık yaratıcı değil yaratılandır. Bu sebeple “Işığın çocuklarıyız” ifadesi, hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın ışığı yaratıcı ana konumuna getirmektir ki şirktir yani Allah’a ortak koşmak/Allah’ın yanı sıra ilahlar edinmektir.

Karanlığın çocukları” ifadesi de karanlığı yaratıcı konumuna getirmektedir ki o da ikinci bir şirktir. Şirk ise Kur’âna göre tövbe edilmediği takdirde affedilmeyecek olup Cehennem’e götürecek en büyük günahtır. (Nisa 4/116,121)

Netenyahu, Allah’ı yaratıcı olarak kabul eden bir insansa ve bu ifadesini, “ Biz Allah’ın çocukları olarak ayrıcalıklı üstün varlıklarız” anlamına kullanmış ise,  bu da Kur’ânın işaret ettiği, Allah’a iftira nitelikli tam bir Yahudi pisliğidir. Çünkü  Kur’ân bize onların “ Biz Allah’ın çocukları ve sevdikleriyiz ”iftirasında bulunduklarını açıklamaktadır. (Maide 5/18)

MÜCADELENİN İNSANLIKLA ORMAN KANUNLARI ARASINDA OLDUĞU DOĞRUDUUR

Netanyahu’nun “Mücadelenin insanlık ile orman kanunları arasında olduğu” şeklindeki tespiti ise, İsrail aleyhine olmak kaydıyla doğrudur. Zira sırtını Amerika’ya dayayarak  Filistin topraklarını işgal eden ve sürekli olarak ölümcül saldırılar yapan İsrail’dir. Birleşmiş Milletler kararlarını yok sayan İsraildir.   Yasaklar getirilmesine rağmen yüzbinler halinde şehir meydanlarına dökülen dünya halklarının feryatlarına sağır kesilen İsrail’dir.

Çaresizlik içinde ölümü göze alıcı bir çare olarak gerçekleştirilen Hamas’ın saldırılarına karşı Hamas’ın bulunduğu tünellere giremeyen ama kadın, çocuk, mabet, okul ve hastane tanımaksızın bombalayan İsrail’dir.

İsrail’in mezalimine karşı çıkan insan oğlu insan Yahudiler bir tarafa Netanyahu hükümeti ve destekleyicileri… işte onlar maymun ve domuz dölü olabilirler.

İsrail oğullarının, Allah’ı ve yasalarını tanımayan, peygamberlerini ve adalete çağırıcılarını öldüren ve güce tapan kâfirlerini Allah maymunlara ve domuzlara çevirmiştir. Okuyalım:

“ Ey Peygamber /Ey yükümlü insan! Onlara şöyle de: Demek Allah’a ve hayatımızı yönlendirici yasalarına iman ettik diye bizi suçluyorsunuz, öyle mi? Peki, Allah katında bundan daha ağır bir cezayı kimlerin hak ettiğini size bildireyim mi? Onlar, kendileriyle övünerek izinden yürüdüğünüz atalarınızdır. Yani, isyankârlıklarından dolayı Allah’ın lânetlediği, Peygamberleri öldürdükleri için gazap ettiği, sözlerinden caydıkları için ahlâkî çöküntüye uğratıp doyumsuz maymunlara ve tepeden tırnağa pisliğe batmış domuzlara dönüştürdüğü ve böylece, Allah’ın buyruklarına başkaldıran azgın yönetimlere, yani Tâğûtlara kul köle yaptığı kimselerdir!” (Maide 57/60)

Bu ayetin lafızları, kâfir ve katil tarihi Yahudilerin fiziki anlamda şekil olarak maymunlara ve domuzlara dönüştürüldüklerini göstermektedir.

Bazı Kuran yorumcularının kabulü çizgisinde dönüşümü ileri derecede inanç ve yaşam pisliği olarak da görebiliriz.

Buna göre kafir olup güce tapar olan ve çocuklar dahil savunmasız insanları hastanelerde, camilerde-kiliselerde ve okullarda bombalarla vuran ve soykırımı yapmakta olan Netenyahu ve destekleyicileri olan zalim ve korkak Yahudileri, dünyaya maymun ve domuz dölü olarak duyurulabiliriz.

Nitekim kendi döneminin, antlaşmalara ihanetle baş kaldıran ve arkadan vurmaya çalışan hain   Beni Kureyza Yahudilerine, kalelerini muhasara ettiğinde saldırgan bir dil kullanmaları üzerine  rahmet ve savaş Peygamberi olan Peygamberimiz,  Rabbimizin nitelediği gibi vasıflayarak onlara şöylece hitap etmiştir:

  • Ey maymunların, domuzların ve Tağut’a tapanların  kardeşleri!  Siz mi bana sövüyorsunuz! (İbn-i Hişam 3/245;  İbn-i Sa’d  2/77)

Kur’ân’da müminlere en büyük düşmanlık yapacakları bildirilen Yahudiler de maymun ve domuz dölleri olan bu gibi Yahudiler olsa gerektir. (Bak. Maide 5/82)

Çünkü Yahudilerin Allah’a ve ahirete imanlı, secdeli, hakka çağırır, hayırda yarışır ve güvenilir olanları da vardır. (Al-i İmran 3/113 ve 75)

ALİ RIZA DEMİRCAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ