islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Başsavcı: Enver İbrahim Sapıklık Suçlaması Yetersiz

Başsavcı: Enver İbrahim Sapıklık Suçlaması Yetersiz

Mirat Haber Ajansı

Malezya başsavcısı başbakanlık koltuğunu bekleyen Enver İbrahim’e karşı, eski bir erkek yardımcısına cinsel taciz yaptığı iddiasıyla gelen suçlamaları reddetti ve bu konuda yargı süreci için yeterli kanıt olmadığını belirtti. Eski yardımcısı, geçen ay eski başbakan vekilinin geçen ay onu Eylül 2018’de homoseksüel sekse zorlamakla suçladı. Siyasetin zirvesindeyken 20 yıl önce de yine homoseksüel saldırıdan dolayı yargılanan ve hapse giren Enver İbrahim, bu suçlamayı siyasi amaçlı bir yalan olarak niteledi.

Başsavcı Engku Nor Faizah Engku Atek, soruşturmanın kapatılacağını söyleyerek, polis tarafından sunulan soruşturma belgelerinde toplanan tüm kanıtların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi sonucu, kovuşturmayı gerektirecek destek bulmadıklarını, suçalamada maddi çelişkiler olduğunu belirtti.

Basavcı, Enver ya da suçlayana isim vermeden, Aralık ayı başında “bir siyasi şahsiyete” yönelik iddialara atıfta bulundu. Enver, Twitter iletisinde kararı memnuniyetle karşıladı. Meşru iddialar gereken sürece göre soruşturulmak zorunda olsa da, “saçma, can sıkıcı ve düşmanca” iddiaların dikkate alınmaması gerektiğini iddia etti. 

Enver İbrahim, iktidara çok yakınken ve Mahathir Muhammed’in koltuğunu hedeflerken yargılandı ve yaklaşık on yılını iki ayrı homoseksüel tecavüz ve yolsuzluk suçundan dolayı hapishanede geçirdi. Taraftarlarının ve destekçileriyse bunların siyasi kariyerine son vermeyi amaçlayan suçlamalar olduğunu savundu. İlk kez 1999 yılında erkek şoförünün ırzına tehdit yoluyla geçmekten hapsedildi. Eşcinsel eylemler Müslüman çoğunlukta Malezya’da yasadışı ve 20 yıla kadar hapis cezası alıyor. 94 yaşında yeniden seçilen ve ülkede çok sevilen başbakan Mahatir Muhammed, 20 yıl önce Enver’e haksızlık yağıldığını düşündüğünü ifade etmiş, eskiden üyesi oldukları hakim siyasi partiye karşı birlikte girdikleri seçimin ardından iktidarı ileri bir tarihte Enver’e devretme sözü vermişti. Enver İbrahim’in eşi Wan Aziza mevcut hükümette kocasını temsilen bakan koltuğunda oturuyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.