islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ukrayna’da SİHA Casusluğu

Ukrayna’da SİHA Casusluğu

mirathaber-ÖZEL- Ukrayna,Türkiye’den satın aldığı SİHA’ların konuşlandığı birliğin komutanın bu araçların sırlarını Ruslarla paylaşırken suçüstü yakaladı. Ve SİHA tarihinde ilk kez yurt dışında casusluk yapan yakalanmış oldu.

Ukrayna Ulusal İstihbarat Teşkilatı ‘ Slujba Bezpekı Ukrayinı -SBU-) Yaptığı çalışmada, bir askeri üs komutanın Ruslara casusluk yaptığnı ortaya çıkardı.

SBU’ya bağlı İstihbarata Karşı İstihbarat Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmada, Türkiye’den satın alınan ve dünya savaş tarihi ve anlayışını değiştiren SİHA’lar ile ilgili bir casusluk faaliyeti olduğunu tesbit etti. Detaylı yürütülen karşı istihbarat çalışmasında Ukraynalı ajanları da şoke eden bir casusluk olayı ortaya çıktı:
SİHA’ların konuşlandığı ve Rus yayılmacılığına büyük darbe vuran Türk SİHA’sı TB-2’lerin bulunduğu üs komutanının Ruslar hesabına casusluk yaptığını tespit ettiler.

Üs komutanının, Türkiye’den satın alınan ve Rus askeri mühimmat depolarını hiç bir engelle karşılaşmadan havaya uçuran TB-2’lerle ilgili teknik bilgiler toplayıp Ruslara verdiği öğrenildi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri 10. Deniz Havacılık Tugay Komutanı Albay İlya Oleink’in düzenli olarak Ruslara istihbarat topladığı ve daha sonra bu istihbarat alanının Türk SİHA’larına yoğunlaştırdığı tespit edildi.

Ukrayna karşı istihbarat teşkilatı, TB-2 Bayraktar’ın konuşlu bulunduğu Ukrayna Deniz Kuvvetleri 10. Deniz Havacılık Tugayı komutanı Albay Ilya Oleinik’i gözaltına aldı.

Ruslar hesabına casusluk yapan Albay İlya Olainik’in Rus askerleri ve Kırım’da ki kişiler ile irtibatı olduğu açıklandı.

Olainik’in sorğusu devam ederken, TB-2’SİHA’ların mahrem bilgilerine ulaşamadığı da alınan bilgiler arasında bulunuyor. Ancak Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile ilgili bir çok harekat plan ve savunma hatlarının bilgilerini Rus İstihbarat Servisi FSB’ye verdiği delirtiliyor.

ÜLke savaş halinde olduğu için Ukrayna yasaları gereği Albay’ın casusluk suçunun sabit olması halinde kurşuna dizilerek idam edilecek.

Aynı yasa, başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede de bulunuyor. Savaş zamanında casusluk faaliyetinin cezası kurşuna dizilerek ölümdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.