islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BATILI ÜLKELER GAZZE’DEN LAHEY’İN İNTİKAMINI ALIYOR

BATILI ÜLKELER GAZZE’DEN LAHEY’İN İNTİKAMINI ALIYOR
29 Ocak 2024 12:11
A+
A-

Batılı ülkeler Gazzelilerden Lahey’in intikamını alma çabası içine girdiler. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batılı devletler BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yapılan yardımları durdurdu.

Lahey’in intikamı alınıyor:

ABD ve İngiltere‘nin başını çektiği Batılı ülkeler, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım kararına tepki olarak BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yapılan yardımları durdurdu. Bu karar, İsrail’in iddialarına dayanarak, UNRWA’nın 12 çalışanının 7 Ekim saldırısına katıldığı suçlamaları üzerine alındı. UNRWA’nın bölgedeki hayati rolü ve İsrail’in UNRWA çalışanlarına yönelik saldırıları göz önünde bulundurulduğunda, Batılı ülkelerin bu adımı, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu durum uluslararası toplumda endişe yaratıyor.

Lahey Kararına Batılı Ülkelerden Tepki: “Lahey’in İntikamı Alınıyor”

Uluslararası Adalet Divanı Kararına Tepkiler

Aslında “Lahey’in intikamı alınıyor” sözleri, Batılı ülkelerin son hamlesini özetliyor. ABD ve İngiltere başta olmak üzere, bazı Batılı devletler, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım kararına tepki gösteriyor. Bu ülkeler, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) yapılan yardımları durdurdu. Bu karar, 30 bin personeli olan UNRWA’nın 12 çalışanının 7 Ekim saldırısına katıldığı iddiasına dayanıyor.

UNRWA’ya Yönelik Suçlamalar ve Batılı Ülkelerin Tutumu

“Lahey’in intikamı alınıyor” ifadesi, UNRWA’ya yönelik suçlamaları da gündeme getiriyor. İsrail, 7 Ekim’de 12 UNRWA çalışanının saldırılara katıldığını iddia etti. Batılı ülkeler, bu suçlamalar karşısında yardımları kesme kararı aldı. Bu adım, İsrail’in Gazze’deki 2 milyon Filistinliyi açlıkla cezalandırma planına suç ortaklığı olarak değerlendiriliyor.

UNRWA’nın Önemi ve Geleceği Tehlikede

Batılı ülkelerin”Lahey’in intikamını alma” çabaları, UNRWA’nın geleceğini de tehlikeye atıyor. UNRWA, Filistinli mültecilere iş ve yardım programları sağlayan önemli bir kurum. Batı Şeria ve Gazze’de mülteci kamplarını işletiyor. Eğitim, sağlık ve altyapı desteği sunuyor. Ancak, Batılı ülkelerin finansal desteğini çekmesi, bu hizmetlerin devamını riske atıyor.

İsrail’in UNRWA Çalışanlarına Yönelik Saldırıları

Batılıların “Lahey’in intikamını alma girişimleri  sürecinde, İsrail’in UNRWA çalışanlarına yönelik saldırıları da göz ardı edilmiyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana, Gazze’de öldürülen UNRWA çalışanlarının sayısı 151’e ulaştı. Ancak, Batılı ülkeler bu saldırılara karşı sessiz kalmayı tercih etti.

HABER YORUM

İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başlamasının üzerinden tam dört ay geçti.  Gazze’de tarihte görülmemiş bir soykırım gerçekleştiren İsrail ve Batılı Devletler, Lahey’den çıkan kararı beğenmemiş olacaklar ki, şimdi de Lahey’in intikamını almaya giriştiler.

Yeni planları, 2 Milyon Gazzeliyi açlık ve susuzluğa terk etmek…

Bütün bunlar olurken Müslümanların ahvalini soranlar ve merak edenler olabilir…

Söyleyelim…

Altmışa yakın İslam ülkesi, İsrail, ABD ve Batılı ülkelerin bu vahşeti karşısında hala sessizliğini koruyor…

Yazıklar olsun!

MİRATHABER.COM – YOUTUBE