islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

İngiltere Başbakanı Filistin’i Destekleyenlere “Aptallar” Dedi

İngiltere Başbakanı Filistin’i Destekleyenlere “Aptallar” Dedi
26 Ocak 2024 10:21
A+
A-

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Filistine destek veren ve ayrıca slogan atanlara “Aptallar” dedi. İngiltere Başbakanının Filistin’e destek verenlere yaptığı bu hakaret, ardından da ülkede büyük tepki çekti.

Sunak, İsrail‘e Verdiği Destekle Tepki Çekiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail’e verdiği destekle biliniyor. Ayrıca  Filistin’e destek verenlere “Aptallar” demesi, İngiltere’de tepkilere neden oldu.  Başbakan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Conservative Friends of Israel (İsrail’in Muhafazakar Dostları) kuruluşunun yıllık akşam yemeği toplantısında sarf ettiği skandal ifadelerle gündeme geldi.

Daha önce birçok kez İsrail’e ziyarette bulunarak Başbakan Netanyahu ile görüşen Sunak, toplantıda Filistin’e destek sloganları atan vicdan sahibi insanlara yönelik “Aptallar!” şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözler, ülkede Filistin meselesiyle ilgili duyarlılığı olan birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Başbakan Sunak’a yönelik tepkiler,  İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Tahir Ali tarafından dile getirildi. Ali, Başbakan’a hitaben yaptığı açıklamada, Sunak’ın İsrail’e verdiği destek karşısında elinde masum sivillerin kanı olduğunu belirterek sert bir tepki gösterdi.

Başbakan Sunak’ın “Aptallar” ifadesi, İngiltere’de Filistin-İsrail ilişkilerine dair tartışmaları ve duyarlılıkları bir kez daha alevlendirmiş oldu.

İngiltere Başbakanının konuşması şöyle:

“Nehirden denize…” sloganları atanlar ya ağızlarından çıkanı kulakları duymadığı aptallar ya da Yahudi devletini haritadan silmek isteyen kötü niyetli insanlardır. Sokaklarımızda terörizmi yücelterek teşvik eden ve antisemitizmi yayanlara karşı tolerans göstermeyeceğiz”

HABER YORUM

Koskoca İngiltere Başbakanının üslubuna bakar mısınız? Filistin davasına sahip çıkanlara “aptallar” diye hakaret edebiliyor. Aslında koskoca dediğimize falan  bakmayın.! İngiltere Başbakanı bu sözlerle, kendisini ve ülkesini küçük düşürüyor ve ayrıca alçaltıyor.

Herhalde o, yüz yıl önce Orta Doğu’da Müslümanları parçalamak için oynadıkları oyunun deşifre olmadığını zannediyor…

O, yersiz ve yurtsuz Yahudileri Filistin topraklarına İngiltere’nin yerleştirdiğini, o günden bu güne bölgenin kan gölüne döndüğünü unutmuş sanırım.

Sunak, tabii ki de unutmadı bunları..

İngiltere Başbakanı Sunak, aslında sadece Filistin’e destek verenlere kullanmıyor “Aptallar” kelimesini…

Bütün Müslümanlara ediyor bu hakareti…

“Müslümanların bu dünyada yaşama hakkı yok” diyor…

“Müslümanlar bizim izin verdiğimiz kadar yaşayabilir, bizim izin verdiğimiz kadar özgür olabilir” diyor…

“Biz, Müslümanların parasını, petrolünü ve hayatını sömürürüz, buna da kimse karışamaz” diyor…

“Şimdi sömürme sırası Gazze’nin doğalgaz rezervlerine geldi, biz 26 Bin insanı bunun için katlettik” diyor…

“Geriye kalanları da aç ve susuz bırakarak katledeceğiz” diyor…

İşin garip tarafı ise, Sunak bunları söylerken İslam alemi, sadece bakıyor ve bakıyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM