islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BATILILARA “BATILI KARDEŞLERİMİZ” DEMEKTEN VAZGEÇELİM GALİK…

BATILILARA “BATILI KARDEŞLERİMİZ” DEMEKTEN VAZGEÇELİM GALİK…
16 Haziran 2022 10:50
A+
A-

93 Muhacirleri İstanbul’a gelince, bir aile reisi efradına dönmüş ve “İstanbul’a geldik galik, galik demecez galik” diyerek uyarmış. Bendeniz de bir muhacir olarak bu fıkrayı duyduğumda hep gülmüş tebessüm etmişimdir.

Bizler de artık şu batılı emperyalistlere “Batılı kardeşlerimiz demekten vazgeçelim” galik…

Çünkü onlar bizim kardeşimiz değil, tam tersi zaman ve mekan mefhumunu oluşturduklarında düşmanlık yapmaktan çekinmeyen bir zümredir.

Devletlerarası ilişkilerde, tabii ki görüşmeler ve diyaloglar, ithalat ve ihracatlar olacaktır. Fakat bizim güzel bir atasözümüzü de unutmamak gerekir. “Dostluk başka alış veriş başkadır” Buradan hareketle, tam da bu noktada yüce rabbimizin bizlere buyruğunu hatırlatmakta da fayda var.

“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalim kavmi doğru yola iletmez.” (Maide 51)

Savaşların cereyan ettiği, ekonomilerin altüst hale geldiği, ahlaki yönden dünyanın çivisinin çıktığı öyle bir dönemden geçiyoruz ki, “Ahir zamanı yaşıyoruz” demekten kendimizi alamıyoruz. Evet, bu dönem dünyanın yeniden şekillendiği, haritaların değiştiği bir dönem olacak. Büyük şeytan ABD ve arkasında ki Siyonist düşünce tarafından, 2025 yılına kadar bu haritaların değişmesi öngörülüyor ve bütün planlar bu minval üzere gerçekleşiyor. Bütün bunlar da olurken, Siyonizm’in Arzı Mev’ud planlarının içinde, bizim Anadolu topraklarımızın bir bölümünün de olduğunu unutmamamız gerekiyor.

ABD başta olmak üzere şu batılıların Ukrayna’ya amiyane tabir ile gaz verip, Rusya ile savaşa soktuktan sonra geri çekilivermelerini bir köşeye not etmeyen varsa lütfen not etsin. Zira Afganistan’a, Irak’a, Suriye’ye ve dünyanın birçok yerine demokrasi götüren (!) ABD ve batı, şimdide bizi Yunanistan ile kapıştırmak, özgürlükler ve demokrasi maskesi altında bizleri de tarumar etmek istiyor. Amaç, Güneydoğudan sonra batıdan da bir cephe açıp Türkiye’yi zayıflatmak…

Tabii ki yerseniz…

Yunanistan bu zokayı yutar mı bilemem! Ama bildiğim bir gerçek var ki o da, yüz yıl önce Yunanistan’ın bu zokayı yuttuğu ve birinci dünya savaşından sonra ülkemizi işgal girişimine yeltenmesi ve sonrasında da hüsrana uğraması…

Bu söylediklerimizi, iç siyasi çekişmelere bakarak komplo teorisi olarak algılayanlara da birkaç örnek verelim ki, işin ciddiyetini kavrayabilme noktasında yardımcı olalım.

Herhalde Amerika’da yayın yapan CBC News TV kanalının, bir program esnasında güzel İstanbul’umuzu Yunan toprakları içinde göstermesi, ABD’nin Dedeağaç’a ve adalara Uluslararası anlaşmalara rağmen askeri yığınak yapması tesadüf değilse Yunanistan, amiyane tabir ile gaza getiriliyor demektir. Birde buna Yahudi kökenli Amerikalı diplomat Henry Kissinger’in, “Ortadoğu’da Türkiye dahil ülkelerin haritaları değişecek” kehanetini eklersek, Yunanistan ile Türkiye’nin savaş ortamına sürüklenmek istenildiğini anlamakta zorlanmayız.

Tüm bunlar olurken ülke içinde bizlerin, iç siyasi çekişmeler ile oyalanmak istenmesi de ayrı bir marazadır ve büyük bir garabettir.

Her ne kadar iktidar “Batılı dostlarımız” sözlerinden yavaş yavaş vazgeçse de muhalefetin, erken seçim, seçim, parlamenter sistem, ekonomik kriz gibi argümanlar ile halka illüzyonlar sunması ve gündem saptırması halkımıza;

“21. Yüzyılda yaşıyoruz galik! Bize fırsatını bulduğunda düşmanlık yapmaktan geri durmayan Batılılara, “Batılı dostlarımız demekten vazgeççez galik!” dedirtmektedir.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

           Şaban DOĞAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.