islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BBC HEDEF GÖSTERDİ İSRAİL VURDU

BBC HEDEF GÖSTERDİ İSRAİL VURDU
19 Ekim 2023 17:00
A+
A-

Dünya, tam 13 gündür Filistin’de yapılan zulme sessiz kalırken, insanın kendi eliyle insanlığı öldürdüğüne şahit oluyoruz.

Siyonist İsrail, Gazze’yi vurup çoluk çocuk demeden masum sivilleri katlediyor. Batılı yönetimlerden tutun Batılı medya kuruluşlarına kadar, bırakın İsrail’i kınamayı, İsrail’e destek mesajları yayınlanıyor, medya tarafından da hastane gibi insanların tedavi gördüğü ve sığındığı mekanlar hedef gösteriliyor. Bu hedef gösterme neticesinde de Siyonist İsrail bu hedefleri vuruyor.

BBC’nin, 16 Ekim günü yayınladığı haberle, Gazze’de vurulan hastaneyi açıkça hedef gösterdiği ortaya çıktı. BBC’nin Uluslararası Baş Muhabiri Lyse Doucet, ismi bilinmeyen bir okurdan geldiği iddia edilen, “Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi inşa ediyor?” sorusu üzerine yayınladığı haberinde kelime oyunları yaparak “evet” yanıtını verdi.

BBC’nin Twitter’da 30 milyon gösterim alan tünel haberini, Almanya’nın resmi haber organı DW ise  Gazze’deki tünellerin yok edilmesi için üstündeki yapıların vurulması gerektiği”  haberini yapıyor.

Ardından da İsrail denilen terörist devlet, utanmadan, sıkılmadan ve vahşice hastanede bulunan sivilleri katlediyor.

HABER YORUM

Dünya kuruldu kurulalı insanlar arasında çıkan çatışmalar ve savaşlar, Hak ile Batıl arasında olmuştur. Hiç şüphe yoktur ki, İsrail ile Filistin arasında ki savaş da bir Hak Batıl mücadelesidir. Aslında diğer bir deyişle bu savaş, Siyonistlerin Filistinliler üzerinden Hakka açtığı bir savaştır.

Rabbimize şükürler olsun ki biz, son ilahi Kitap olan Kur’an-ı Kerim’e inanan Müslümanlar olarak Hak tarafındayız. Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Muhammed (sav)’e inanmayan başta Yahudiler olmak üzere diğer din mensupları ise Batıl tarafındadır. Yine şükürler olsun ki yüce Rabbimiz, “Hak geldi bâtıl yıkılıp gitti! Zaten bâtıl yıkılmaya mahkûmdur.” Buyurarak bu konuda bizlere mükemmel bir yol haritası çizmiş, bu yol haritasında yol alırken, önümüze çıkacak engeller konusunda ise “Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” Buyurarak da moral ve motivasyonumuzu kaybetmememiz gerektiğine vurgu yapmıştır.

Burada önemli olan biz Müslümanların, “Ancak Mü’minler kardeştir” ayeti kerimesine ve “Mümin mümine karşı, parçaları birbirini bağlayıp tahkim eden bina gibidir” Hadisi şerifine kulak verme ve eyleme geçme basiretini gösterebilmemizdir.

Müslümanların tek vücut olmayı başarması durumunda, ne ABD’si ne İngiltere’si ne de bilmem kimi, bu kadar cesaretli davranamayacak, Müslümanlar üzerinde baskı ve zulüm uygulayamayacaktır.

“And olsun ki, siz düşkün bir durumda iken, Bedir’de, Allah size yardım etmişti; Allah’tan sakının ki şükredebilesiniz.” (Ali İmran 123)

ŞABAN DOĞAN

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Filistin, GAZZE, İsrail, Manşet