islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Suudi Arabistan Türk okullarını akademik yıl sonuna kadar kapatacak

Suudi Arabistan Türk okullarını akademik yıl sonuna kadar kapatacak
Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve krallık genelinde faaliyet gösteren sekiz Türk okulunu mevcut akademik yılın sonuna kadar kapatmayı planlıyor Suudi Eğitim Bakanlığı, kapatma bildirimlerini Tebük, Riyad, Ta’if ve Cidde’deki okullara iletti. Yetkililer, karar hakkında okul yönetimlerini bilgilendirmek için Dammam ve Abha’daki okulları da ziyaret etti.

Bakanlık, Türk okullarındaki faaliyetlerin bu akademik yılın sonunda sona ereceğini söyledi. Öğrencilerin seçtikleri diğer okullara transferleri kolaylaştırılacak. Okul yöneticilerinin karar hakkında velileri bilgilendirmeleri istendi. Ankara ile Riyad arasındaki ilişkiler, muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından en dip noktasına ulaştı. Cinayetin Veliaht Prens MBS tarafından onaylandığı ve yaptırım uygulandığı kanıtlandı. İlişkiler, Körfez Devleti’ne o zamandan beri kaldırılan Suudi önderliğindeki boykotun ardından Türkiye’nin Katar’ın yanında olduğu yılda da geriledi. Dahası, hem Türkiye hem de Katar, Mısır’ın Demokratik olarak seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı Suudiler tarafından desteklenen 2013 askeri darbesine karşı çıktı. Ağustos 2019’da bakanlık, ders kitaplarında Osmanlı İmparatorluğu’nun Arap yarımadasındaki tarihini değiştiren ve bunu bir “işgal” olarak adlandıran bir dizi değişiklik yaptı. Türkiye, Suudi Arabistan ile diplomatik bağları yeniden kurmak istiyor. Salı günü, cumhurbaşkanlığı danışmanı ve sözcüsü İbrahim Kalın, Türk cumhurbaşkanlığının geçen yıl krallığın davasında  Kaşıkçı cinayetinden sekiz kişinin hapse atılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.