islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4422
EURO
34,7886
ALTIN
2.476,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya, Yabancı Basın ve STK’ları Yasal Kıskaca Alıyor

Rusya, Yabancı Basın ve STK’ları Yasal Kıskaca Alıyor

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladmir Putin’in emri üzerine 1 Mayıs’a kadar ülkenin yabancı ajan mevzuatı yeniden düzenlenecek. Verilen talimatla kar amacı gütmeyen Sivil Toplum Kuruluşları ile ülkede faaliyet gösteren abancı basın kuruluşlarının çalışmaları mercek altına alınacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’in web sitesinde yayınlanan açıklamasına göre, 1 Mayıs’a kadar ülkenin yabancı ajan mevzuatını analiz etme talimatı verdi.

Açıklamada, “Rusya Adalet Bakanlığı, Başsavcılık ve Rusya Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum ve İnsan Hakları Konseyi, yabancı ajan olarak hareket eden kar amacı gütmeyen kuruluşların faaliyetlerini düzenleyen Rus yasalarını, onları yabancı ajan listesinden çıkarma yolları da dâhil olmak üzere analiz etmelidir” denildi.

Putin ayrıca, “Rus Telekom gözlemcisi Roskomnadzor, Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum ve İnsan Hakları Konseyi ve tüm Rusya kamu kuruluşu olan Gazeteciler Birliği ile birlikte 2yabancı ajan olarak hareket eden medya kuruluşlarının faaliyetleri2ni düzenleyen hükümlerin analiz edilmesini emretti.

Putin’in talimatına göre, “gerekirse yasaların iyileştirilmesine yönelik önerilerin de sunulması” istendi.

Putin, geçtiğimiz yılın sonunda bir toplantıda bu konuyu gündeme getirmiş ve sorunun üstüne gideceklerini vurgulamıştı. Çıkması muhtemel yasaya göre Rusya’da yabancı medya kuruluşları hesabına gazetecilik yapmak neredeyse imkânsız hale geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.