islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

BERLİN’DE FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

BERLİN’DE FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
28 Ocak 2024 09:32
A+
A-

Berlin’de Filistin‘ destek gösterisi düzenlendi. Berlin’de binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde, Alexanderplatz Meydanı’nda toplanan göstericiler İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Şehir merkezinde gerçekleşen yürüyüşte Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıyan katılımcılar, “Ateşkes şimdi”, “Filistin hiçbir zaman ölmeyecek” gibi sloganlarla seslerini duyurdu. Göstericiler, Alman hükümetinin İsrail’e verdiği destek politikasını eleştirirken, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve olayların meydana geldiği Rosenthaler Meydanı’nda duygusal anlar yaşandı. Berlin’deki bu anlamlı etkinlik, Filistin’e dayanışma ve İsrail’e karşı tepkilerin bir araya geldiği uluslararası bir platform oldu.

Berlin’de Filistin Gösterisi: Almanya’nın Filistin’e Dayanışma Hareketi

Berlin’de Filistin’e Destek Gösterisi

Almanya’nın başkenti Berlin, yoğun bir katılımla Filistin’e destek gösterisine ev sahipliği yaptı. Alexanderplatz Meydanı’nda binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı çıkarak ve Filistin’e dayanışma gösterisi düzenledi.

Göstericilerin Talepleri ve Sloganları

Göstericiler, şehir merkezinde gerçekleşen yürüyüş sırasında Filistin ve Güney Afrika bayrakları taşıyarak “Ateşkes şimdi”, “Filistin hiçbir zaman ölmeyecek”, “Almanya tarihte ikinci kez yanlış tarafta duruyor” gibi dövizlerle seslerini duyurdu. “Soykırımı durdurun” ve “Almanya çifte standart” yazılı pankartlarla İsrail’in saldırılarına karşı tepki gösterdiler.

Göstericilerden Alman Hükümetine Eleştiri

Göstericiler, Alman hükümetinin İsrail politikasını kabul edilemez bulduklarını dile getirdi. Bir katılımcı, Almanya’nın İsrail’e verdiği destekle ilgili olarak, “Alman hükümeti soykırımı durdurmak için bir şey yapmıyor. Tam tersine dünyanın her yerine silah sağlıyor.” ifadelerini kullandı. Diğer bir gösterici ise, Almanya’nın İsrail’e koşulsuz destek vermesini eleştirerek, “Para benim için önemli değil, gerçekten soykırım yaşanıyor. İsrail önce (Gazzelilere) güneye gidin diyor, sonra güneyi bombalıyor. Bu haksızlık.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Polisin Güvenlik Önlemleri ve Olaylar

Gösteri sırasında polisin yoğun güvenlik önlemleri alması dikkat çekti. Rosenthaler Meydanı’nda bir kişinin İsrail bayrağı açmasına göstericilerin tepki göstermesi ise olayları provoke etti. Yürüyüşün durduğu bu meydanda, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocukları temsilen taşınan maketler ve iki tabut, göstericilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Berlin’deki Filistin gösterisi, sadece Berlinlilerin değil, uluslararası düzeyde Filistin’e destek verenlerin bir araya geldiği anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yerini aldı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.