islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Beyrut’ta Depo Patlaması: 4 Ölüm

Beyrut’ta Depo Patlaması: 4 Ölüm

Mirat Haber Ajansı

Lübnan Kızıl Haçı, Beyrut’taki bir binada bir yakıt tankının patlayarak dört kişinin ölümüne ve birkaç kişinin de yaralanmasına neden olduğunu söyledi. Tarik-el-Cedide semtinin batı mahallinde meydana gelen patlamayı neyin tetiklediği hemen belli olmadı. Devletin ulusal haber ajansı, yangının binanın bodrum katındaki bir fırının içinde patladığını söyledi. Haberler, patlamanın şehrin her yerinde duyulabildiğini göstermekte. İtfaiyeciler alevleri çabucak söndürdü ve daha sonra yangının yanında apartmanlarında mahsur kalan sakinlerin merdivenlerden inmelerine yardımcı oldu. Lübnanlı birlikler de bölgeye konuşlandı ve izleyicileri geri püskürttü. Bir Beyrut televizyonu 30’dan fazla kişinin yaralandığını, tıbbi bir kaynak ise üç çocuğun yanık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Vali Mervan Abud, Beyrut belediyesinin son haftalarda yasalara aykırı olabilecek veya yerleşim bölgeleri için tehlike oluşturabilecek depolar aradığını söyledi.

Cuma günkü patlama, benzeri görülmemiş bir ekonomik krizle savaşan ve en temel kamu hizmetlerinden yoksun bir ülkede meydana gelen bir dizi korkunç olayın sonuncusuydu. 4 Ağustos’ta Beyrut limanında meydana gelen felaketle sonuçlanan patlamanın ardından Beyrut limanında çok sayıda yangın çıktı, 203 kişi ölmüş, en az 6.500 kişi yaralanmış, başkentte milyarlarca dolarlık hasar olmuştu. Gübrelerde kullanılan oldukça patlayıcı bir kimyasal olan amonyum nitrattan yaklaşık 3.000 ton patlamıştı. Malzeme o tesiste altı yıldır istifliydi. Amonyum Nitratı neyin tutuşturduğu hala bilinmemekle birlikte, çoğu liman ve gümrük görevlileri olmak üzere iki düzineden fazla insan gözaltına alınmış, hükümet de istifa etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.