islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Biden’dan Trump kararlarını iptal, Türkiye politikasında gergin bekleyiş

Biden’dan Trump kararlarını iptal, Türkiye politikasında gergin bekleyiş
Mirat Haber Ajansı

Dün ABD başkanlığına yemin ederek başlayan eski Başkan Yardımcısı ve Senatör Joseph Biden, Beyaz Saray’daki ilk gününde selefi Donald Trimp’ın tartışmalı bir dizi kararını iptal eden bir kararname imzalayarak yürürlüğe koydu. Bu hareketiyle kendisine destek veren Trump karşıtı kesimin ağzına bir parmak bal çaldığı ifade edilmekte. Kararnamede Trump’ın en çok tepki gördüğü alanlar yer alıyor.

Bunlardan biri Müslüman karşıtı olarak nitelenen, belirli ülkelerin vatandaşlarına normal turist ve ticari vizelerin iptali. İran, Libya, Suriye, Yemen, Çad ve Somali gibi toplan nüfusu 200 myonun üzerinde Müslüman halkın yaşadığı 6 ülke vatandaşlarına özel durumlar dışında vize verilmemesi. Kısa bir süre Türkiye’ye de vize yasağı konmuştu. Yasak aynı zamanda Kuzey Kore ve   Venezuela’ya da uygulanmaktaydı. Biden bu Müslüman yasağını kaldırdı.

Yeni ABD Başkanı’nın bir diğer dikkat çeken iptali de Meksika Amerikan sınırına dikilen duvar konusunda. 450 millik bölümü tamamlanan ve 350 millik bölümünün inşaatı başlayan duvarın durdurulması kararnanesi, Trump destekçilerini ilk günden öfkeye boğdu. Sağ seçmen Demokratların Meksikalı göçmenlerin oyunu aldığı ve bunların geçişine izin verilmesiyle demografisi değişen ülkede bundan sonra bütün seçimleri alacağını iddia ediyor. 

Türkiye gerek 15 Temmuz darbesindeki rolü, gerek Türkiye’ye olumsuz bakışı, PKK/YPG desteği, S-400 müeyyide yönelimi bakımından Jo Biden döneminde ABD ilişkilerinin bozulması endişesini taşıyor. Eski yönetimde FETÖ karşıtı Flynn ve Guilliani gibi kişilere karşın yeni yönetimde FETÖ’ye yakın hatta destek almış kişiler olduğu da belirtilmekte. 

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.