islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

BİLİMİ DE ALET EDEN ARAŞTIRMALARA İNANMAMALI

BİLİMİ DE ALET EDEN ARAŞTIRMALARA İNANMAMALI
26 Şubat 2024 09:22
A+
A-

Bilimi de kendilerine alet eden araştırmalar var. Okuyalım ama inanıp aldanmayalım.

İşte size onlardan bir tanesi:

ABD’de yapılan bir araştırmanın sonuçları şöyle:

Sağlıklı beslenme,  düzenli uyku, sigara içmemek ve  spor yapmak  gibi basit alışkanlıklar insan ömrünü en az 20 sene uzatıyor. Yaşlılık halindeki  kronik rahatsızlıkların da önüne geçiyor.”

Bilim insanları araştırmaya konu olan binlerce insanın yaşlarını, yaşam tarzlarını, alışkanlıklarını ve hayat kalitelerini inceledi ve bir liste çıkardı.

SEKİZ GÜZEL/FAYDALI ALIŞKANLIK

Bu araştımaya göre;

  • Fiziksel olarak aktif olmak ya da spor yapmak
  • Kimyasal ya da sentetik uyuşturucu madde kullanmamak
  • Sigara içmemek
  • Stresle başa çıkabilmek
  • İyi beslenmek
  • Aşırı içki içmemek
  • Düzenli uyumak, uyuduğu ortamda hijyene dikkat etmek
  • Olumlu sosyal ilişkilere sahip olmak…

Bu sekiz alışkanlığa sahip olan insanlar diğer insanlara göre çok daha sağlıklı ve uzun ömür  yaşıyormuş.

İSLAMİ YAŞAM SAĞLIKTIR

Önce şunu ifade edelim. İslam dininin iman ve yaşam kurallarına göre yaşayan kişi bu alışkanlıkların öyle bir ikisine değil bütününe sahip olur. Çünkü bizim bedeni ve ruhi spor da olan namazımız var; cemaat namazlarına yürüme var. Zararlı maddeler ve alkol yasağı var. Kader inancımız var. Nimetlerden yararlanmak ve yararlandırarak  şükretme görevimiz var. Temizlik imanımızın yarısıdır. Daima güleç yüzlü, doğru sözlü ve barışçı olma görevimiz var.

Bu alışkanlıklara sahip olan gerçekten sağlığa kavuşur ama bunun anlamı çok yaşanacağı değildir. Uzun ömür bizi yaratan Allah’ın bizim için takdir ettiği yaşamla  ilgilidir.

Örneğin sigara içen ve alkol alan uzun ömürlü insanlar var oldu  gibi bütün bu faydalı alışkanlıklara ve daha fazlasına sahip olup erken yaşta ölenler de vardır. Bunu tecrübelerimizle de biliyoruz.

Mirat Haber olarak bu konulara pek çok defa değindik. Bu defa Allah’ın kitabı  Kur’ân’dan bir ayet sunmakla yetinelim:

“ O / Allah ki, sizin atanız ve aslınız olan ilk insanı topraktan yarattı. Sonra topraktaki mineralleri babanızın vücudunda birçok kimyasal işlemden geçirerek sizi önce sperm denilen bir damla sudan, sonra rahimde asılı duran embriyodan yarattı. Sonra sizi sağlıklı bir bebek hâlinde annenizin karnından çıkarmaktadır. Sonra gençlik çağına ulaşmanız için sizi büyütmekte ve sonra da ihtiyarlamanız için içinizden pek çoğuna uzun bir ömür bahşetmektedir.

Kimileriniz bu ihtiyarlık çağına ulaşmadan önce küçük yaşta vefat ettirilir, kimileriniz de belirli bir süreye ulaşmanız ve aklınızı kullanıp düşünmeniz için uzun süre yaşatılırsınız. “ (Mümin 67)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet