islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4384
EURO
34,7887
ALTIN
2.434,66
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

ALKOL, TAHRİBİNE ANA RAHMİNDE BAŞLIYOR

ALKOL, TAHRİBİNE ANA RAHMİNDE BAŞLIYOR
20 Ağustos 2023 08:30
A+
A-

ALKOL, TAHRİBİNE ANA RAHMİNDE BAŞLIYOR

Euronews Türkçe’nin aşağıda sunulan haberini ve yorumumuzu okumanızı öneririz:

{ Bilim insanları, hamilelik sırasında az miktarda alkol almanın bebeğin beyin gelişimini geciktirebileceğini kaydetti.

Bilim insanları, hamilelik sırasında az miktarda alkol almanın bebeğin beyin gelişimini geciktirebileceğini tespit etti. 

Güncel bir araştırmada hamilelik sırasında alkol alan ve almayan annelerin bebeklerinin MR taramaları karşılaştırıldı. Düşük düzeyde alkole maruz kalma durumlarında bile beyin yapısındaki değişikliklerin “önemli” olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, birçok hamile kadının alkolün hamilelik sırasında bebek üzerindeki potansiyel etkilerinin farkında olmadığı konusunda uyardı.

Sağlık uzmanları  fetüse zarar verme riski nedeniyle hamile kadınların alkolden uzak durmaları yaygın olarak tavsiye ediyor. 

Hamilelik sırasında alkol tüketmek, fetal alkol spektrum bozuklukları olarak adlandırılan ve çocuğun öğrenme güçlükleri, davranış sorunları veya konuşma ve dil gecikmelerine yol açabilen durumlara neden olabiliyor.} 

YASAKLAR/HARMLAR ALLH’IN RAHMETİDİR

Yaratıcımız olan Allah, insanlığa son mesajlarını içeren Kur’ân’da rahmetinin yansıması olarak  alkollü içkileri yasaklar.

Allah’ın insanlık için seçtiği son elçisi Hz.Muhammed de “alkollü içkileri bütün şerlerin kaynağı” olarak niteler.

BİLİM DE İSLAM DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYOR

Bilim de İslam doğrultusunda tespitler yapmaktadır.

Alkollü  içkiler akıl düşmanıdır. Bilimsel tespitlere göre bu düşmanlık ana rahminde başlamakta, çocuğun beyin gelişimini engelleyip geciktirmektedir.

İlginç bulduğumuz bir olguda şudur: Allah’ın elçisi Hz. Muhammed sarhoşluk verici maddelerin azını da yasaklarken bilim de alkollü içkilerin azını zarar verici bulmaktadır. Çünkü alkolün azı da zarar vermektedir.

İNSANA İNSAN ZARAR VERİYOR

İnsana en  büyük zararı yine insan  vermektedir. Hamile iken alkol alan anneler buna örnektir. Kazanç hırsıyla alkollü içkileri üretip pazarlayan ve böylece insanlar arasında kin ve düşmanlık saçarak kavgalara ve cinayetlere sebep olan da yine insandır.

Sözü uzatmadan Rabbimizi yasağını bir daha hatırlatalım:

SİZ EY imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!
Şeytan, sarhoşluk verici şeyler ve şans oyunları ile sadece aranıza düşmanlık ve nefret sokmaya ve sizi Allahı anmaktan ve namazdan alıkoymaya çalışır. O halde, (artık) vazgeçmeyecek misiniz?”
(Maide 90-91)

ETİKETLER: Manşet