islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

NETENYAHU GİDİYOR

NETENYAHU GİDİYOR
20 Ocak 2024 11:14
A+
A-

Netenyahu Gidiyor: İsrail Siyasetinde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Netenyahu gidiyor – İsrail’in siyasi sahnesinde büyük değişiklikler ve bununla beraber yeni liderlik beklentileri.

Katil ve Siyonist İsrail, tüm teknolojik ve maddi imkanlara rağmen Hamas’ı yok etmeyi başaramadı. Masum insanları bombalamayı savaş zanneden Netenyahu ve hükümeti, iç siyasetle Uluslararası arenada zor duruma düştü.

BM’ye bağlı tam üye statüsünde bir Filistin devletinin planları yapılıyor. 

Financial Times’a konuşan üst düzey bir Arap yetkilinin, İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlayacak ve Suudi Arabistan ile İsrail arasında resmi ilişkiler başlatacak bir plan üzerinde çalıştıkları ve bunu önümüzdeki birkaç hafta içinde sunmayı planladıklarını söyledi.

Yapılan plana Katar, BAE, Suudi Arabistan Ürdün ve Türkiye’nin destek verdiği açıklandı.

İsrail’in Siyasi Yapısında Büyük Değişim

Bu arada  İsrail siyasetinde yeni bir dönemin ayak sesleri duyulmaya başlandı.  Yıllarca İsrail’in başbakanlık koltuğunda oturan Benjamin Netenyahu, siyasi sahneden çekiliyor. . Bu durum, hem İsrail içinde hem de uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

Netenyahu’nun partisi Likud içinden muhalefet gitgide büyüyor. Yapılan haberlerde, Partide ki değişimin halk arasında da karşılığı olduğu dile getiriliyor.

Netenyahu ise her fırsatta, bir taraftan koltuğunu koruma açıklamaları yaparken, diğer taraftan Filistin Devletinin kurulmasına karşı çıkıyor.

HABER YORUM

Bu haberi bütün haber sitelerinde bulabilirsiniz. Bu haberleri okuduğunuzda adeta İsrail’in tüm Siyonist politikalarının, sanki Netenyahu’nun politikalarıymış gibi bir izlenim oluşturulduğunu görüyorsunuz. Akşamlayın evinizde haber programlarını izlerken dahi, katılımcıların konuşmalarından, sanki Netenyahu gidince, Filistinlilerin zulümden kurtulacağını zannediyorsunuz.

Halbuki İsrail, bu bölgede 1948 yılından bu yana bu katliamları yapıyor. O toprakların kendilerine ait olduğunu iddia ederek, evleri ve camileri basıp insanları hunharca katlediyor. Bu nedenle Netenyahu gitse de Adalet Divanında  yargılansa ve ceza alsa da, Uluslararası arenada buna dur diyecek tedbirler alınmadığı müddetçe İsrail’in bu zulmü devam edecektir.

Burada tek ama küçük bir sevineceğimiz nokta vardır. O da BM’ye tam üye bir Filistin devletinin kurulacak olmasıdır. Yalnız buna  sevinmek içinde acele etmememiz gerekir diye düşünüyoruz. Önümüzde ki günlerde, BM’ye tam üye statüsünde bir Filistin Devletinin kurulmasının şartlarını ve detaylarını gördükten sonra sevinmeye başlasak iyi olur.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.