islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

BİZİM ÇİNDEN NE FARKIMIZ VAR?

BİZİM ÇİNDEN NE FARKIMIZ VAR?
8 Mart 2024 10:00
A+
A-

Çin, Gazze’de devam eden savaşı “medeniyet için bir utanç” olarak nitelendirdi ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Pekin’de düzenlediği basın toplantısında “Bugün, 21. yüzyılda, bu insani felaketin durdurulamaması insanlık için bir trajedi ve uygarlık için bir utançtır” dedi.

Wang, “Uluslararası toplum acilen harekete geçmeli, derhal ateşkes ve çatışmaların durdurulmasını öncelikli hale getirmeli ve insani yardımın sağlanmasını acil bir ahlaki sorumluluk olarak görmelidir” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ı Ramazan ayı başlamadan önce İsrail ile bir ateşkes planını kabul etmeye çağırdı.]

ÇİN’İ BİLİYORUZ

Gazze‘de devam eden savaşı “medeniyet için bir utanç” olarak nitelendiren Çin haklı. Ama aynı utanç verici zulümleri Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimize karşı işliyor. Onun zulümleri  mazide kalmadı. Bu gün de devam  ediyor. Acı olan Çin’in işlediği zulümlere karşı Türkiye dahil İslam Dünyası da duyarsız.

Bizim burada asıl üzerinde durmak istediğimiz konu şu:

Gazze’deki zulme Çin de karşı çıkıyor, Türkiye olarak biz de. Peki siyasi ve ticari ilişkiler durdurulmadığı sürece aramızda ne fark kalır?

FİLİSTİN BİZİMDİR ve KUTSALIMIZDIR

Bizim ecdadımız Osmanlılar Filistin’i dört asır yönetmişler. Filistin’in gerçek sahibi biziz, onu korumak da diğer ülkelerden önce bize düşer.

Üstelik  Kudüs bizim ve de Müslümanlar için üçüncü büyük kutsal şehir. Allah’ın elçileri olduğuna inandığımız Hz İbrahim ve İsa gibi bir çok peygamberin hatıralarıyla da dopdolu.

O, Şanlı Peygamberimiz Hz. Muhammed’in İsra ve Miraç mücizelerine de tanıklık etmiş bir şehir.

İslam Dünyası için ümit olması gereken Türkiye, Filistin’e-Gazze’ye Çin gibi bakamaz, bakmamalıdır.

MİRATHABER.COM  -YOUTUBE-

 

 

ETİKETLER: ÇİN, GAZZE, Manşet, Türkiye
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.