islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

GAZZE’NİN KAYIP BEBEKLERİ

GAZZE’NİN KAYIP BEBEKLERİ
5 Mart 2024 12:30
A+
A-

Gazze‘de her yıl yaklaşık 60 bin bebek doğuyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırıları devam ediyor. Bu sebeple bebek ölümleri ve düşük vakalarında yüzde 300’lük bir artış yaşanmakta. Çöken sağlık sistemi, yeni doğanların kaydedilmesine ve vefat edenlere ölüm belgesi düzenlenmesine engel oluyor. Dolayısıyla Gazze’de hayatını kaybeden bebeklerin kesin sayısı bilinemiyor.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki kuşatması devam ediyor. İnsani yardımların girişini engelleyen ambargo nedeniyle Filistinliler açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor. Gazze’de çok sayıda bebek beslenme sorunları nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Yetersiz beslenen yeni doğanlar, Beyt Lahia şehrindeki Kamal Advan Hastanesi’nde sınırlı koşullarla tedavi ediliyor.

İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze’de yaklaşık 25 bin bebek dünyaya geldi.

Bu, her on dakikada bir çocuğun doğduğunu gösteriyor. Ancak sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yeni doğan bebekler kayıt altına alınamıyor ve hayatını kaybedenlere ölüm belgesi verilemiyor. Anneler kan kaybı sebebiyle hayatını kaybederken, yeni doğanlar açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, birçok bebek anne karnında yaşamını yitiriyor. Tıbbi olanakların kısıtlılığı sebebiyle, anneler uzun süre boyunca müdahale bekliyor ve bu sırada zehirlenme vakalarıyla karşılaşıyorlar. Bu nedenle Gazze’deki bebek ölüm oranı tam olarak bilinmiyor. Yetkililer, açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla ölüm olduğunu düşünmekte.

Hamile ve emziren annelerle bebekleri, insani olmayan koşullarda ve derme çatma barınaklarda yaşıyor. Bu kişiler yetersiz besleniyor ve temiz suya erişemiyor. Aşırı kalabalık koşullar ve sınırlı kaynaklarla mücadele eden sağlık görevlileri, anneleri sezaryen sonrası üç saat içinde taburcu etmek zorunda kalıyor.

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in sıkı ablukası altında kalan çocuklar, yetersiz gıda sebebiyle büyük sıkıntılar yaşıyor. Kemal Advan Hastanesi’ndeki doktorlar, bölgede artan kötü beslenme ve gıda zehirlenmesi vakaları karşısında endişeli. Doktor Ebu Celhum, çocukların, hayvan yemi gibi yetersiz besinlerle beslenmek zorunda kalmasının sağlık sorunlarına yol açtığını belirtiyor. Celhum, açlıktan arpa, mısır ve samandan oluşan hayvan yemi yemek zorunda kalan 2 çocuğun gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedavi altına alındığını söyledi. “İşgal yönetimi, sistematik olarak aç bırakma politikası uyguluyor. İsrail’in uyguladığı politikalar nedeniyle, yeterli besin ve temel ihtiyaçlara erişim sağlanamıyor, bu da çocuk ve yaşlıların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. dedi.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: GAZZE, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.