islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu
6 Mayıs 2024 17:00
A+
A-

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu

İsrail’in Gazze’ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını sürdürdüğü son iki haftada yardım konvoylarına ateş açıldığını, BM personelinin alıkonulduğunu ve silahla tehdit edildiğini açıkladı.

İnsani Yardım Çabalarının Karşısındaki Zorluklar

İsrailli yetkililerin, BM’nin Gazze’ye insani yardım erişimini engellemeye devam ettiğini vurgulayan Lazzarini, bu hafta yardımların  Gazze’ye girişine izin verilmediğinin altını çizdi. Lazzarini, son iki haftada yaşanan olayların, yardım konvoylarına ateş açılması, BM personelinin zorbalığa maruz kalarak alıkonulması, silahla tehdit edilmesi ve kontrol noktalarında uzun gecikmeler gibi 10 olayı içerdiğini belirtti.

Saldırıların İnsanlık Üzerindeki Etkileri

İsrail‘in 7 Ekim 2023’ten beri Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucunda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze’de milyonlarca insan yerinden oldu. BM’nin uyarısına göre, Gazze’de 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Gazze’nin Acı Gerçeği: İnsanlık ve İnsani Kriz

Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor. Bölgeye yeteri kadar yardım ulaştırılamadığı için insanlar her geçen gün daha derin bir açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor. BM’nin açıklamalarına göre, Gazze’de yaşayan binlerce insan acil yardıma ihtiyaç duyuyor ancak İsrail’in engelleri bu yardımın ulaşmasını zorlaştırıyor.

İnsanlığın Ortak Sorumluluğu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve yardım konvoylarına yapılan saldırılar, insanlık için derin bir utanç kaynağıdır. İnsani yardım faaliyetlerinin engellenmesi, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirmektedir. Uluslararası toplumun, İsrail’in bu eylemlerine karşı güçlü bir tepki göstermesi ve Filistin halkının temel insan haklarına saygı gösterilmesi gerekmektedir. Bu zorlu süreçte, tüm tarafların barışçıl çözümler bulmak için çaba göstermesi ve insani yardım faaliyetlerine engel olmamaları önemlidir.

HABER YORUM

Sen, tam 7 aydır sivillerin üzerine bomba ve füze yağdıracaksın…

15 Bini çocuk 35 Bin insanı katledeceksin…

Milyonlarca insanı yerinden yurdundan edeceksin…

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, yardım tırlarının bölgeye girmesine izin vermeyeceksin…

Bölgeye giren yardım tırlarına da ateş edecek, insanları katledeceksin…

Öyle mi?

Ey İsrail denilen terör örgütü!

“………………………………..”

Noktalı yerleri okuyucularımız doldursun lütfen.

MİRATYOUTUBE 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.