islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HÜDA-PAR Mitinginde Hizbullah Bayrağı: İftira Ve Utanmazlık

HÜDA-PAR Mitinginde Hizbullah Bayrağı: İftira Ve Utanmazlık
22 Mayıs 2023 11:00
A+
A-

Millet İttifakı lehine Cumhur İttifakı aleyhine yayın yapılacak ya, her türlü iftira atılabilir. Odatv bu kadar alçalmamalıydı.

Hz Peygamber sevdalıları vakfı 30 Nisan 2023de Diyarbakır’da Peygamberimizi anma günü tertipliyor, onbinler katılıyor toplantıya.

Bu toplantıda birileri   Kelimey-i Tevhid’i yani  Lailahe illelah ifadesini içeren bir filama açıyor. Kelimey-i Tevhid anlam olarak Ülkemizde hergün beş vakitte yaklaşık bir milyon kez tekrarlanan ezanın özetidir; Allah’ın varlığı ve birliğinin ilanıdır.

Gel gör ki Odatv bu olayı şöylece haberleştiriyor:

14 Mayıs öncesi Diyarbakır’da yapılan HÜDA-PAR mitinginde Hizbullah bayraklarının açılmış olduğu görüldü…

HÜDA-PAR 14 Mayıs seçimlerinden sonra Meclis’e 4 milletvekilini AKP listelerinden gönderdi.”

Hizbullah denilen örgütün PKK’ya karşı kurdurulduğu yöre halkının bildiği bir gerçektir, kaydını koyalım ve devam edelim.

Kürt kardeşlerimizin oluşturduğu Hüda-Par’ın şiddeti onayladığına tanık olmadık. Yürürlükteki mevzuat içinde kendilerine özgü görüşleri vardır. Bu da doğaldır. Olması gerekendir.

Bizim amacımız her vesile İslam’ı öğrenip öğretmek olduğu için bu arada ifade edelim Hizbullah Allah taraftarları manası gelen bir Kur’ân kavramıdır.

Allah’ın Kitabı Kurâna göre insanlar Hizbullah ve Hizbuşşeytan olarak iki kısma ayrılırlar. (Mücadele 19, 22)
Rengi, dili ve coğrafyafi bölgesi  ne olursa olsun Bütün müslümanlar Hizbullahtır. İlgili ayeti sunalım:

Allah’a ve ahiret gününe inanan hiçbir kavmin; babaları, oğulları, kardeşleri yahut akrabaları da olsa Allah’a ve Resulü’ne başkaldıran kimseleri sevdiğini/ onlarla dostluk kurduğunu göremezsin.

Allah onların kalplerine imanı yerleştirmiş ve onları katından bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak ve orada ebedi kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O’ndan memnun olmuşlardır.

 İşte onlar HİZBULLAH’tır/Allah’ın tarafında olanlardır. Ve iyi bilin ki, kurtuluşa erenler, Allah’ın tarafında yer alanlardır.” Mücadele 22)

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.