islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Nissan, Ay keşif aracını tanıttı

Nissan, Ay keşif aracını tanıttı
2 Aralık 2021 14:53
A+
A-

Nissan, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile ortaklaşa ürettiği Ay keşif aracını sergiledi.

Son yıllarda otomotiv piyasası uzay çalışmalarına da yönelmeye başladı. ABD’li General Motors’un, uzay şirketi Lockheed Martin ile birlikte bir Ay aracı üretilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Skoda Enyaq modelinden ilham alan yeni bir Ay keşif aracı görücüye çıkmıştı.

Nıssan’dan Ay Keşif Aracını Tanıttı

Sahneye Japon otomotiv devi Nissan ortaya çıktı. Otomobil üreticisi, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile ortaklaşa geliştirdiği Ay taşıtının prototipini duyurdu.

Nissan’ın elektrikli araçlarda kullanmak için geliştirdiği motor kontrol teknolojisini kullanan araç, Ay’ın dalgalı yüzeyinde sorunsuz bir şekilde hareket etmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Güneşten Güç Alacak

Sürücüsüz olarak hareket etmesi tasarlanan ve güneş enerjisiyle çalışması hedeflenen uzay keşif aracının, Ay yüzeyine uyum sağlayan özel tekerleklerle donatıldığı açıklandı.

Nissan’dan yapılan açıklamada, şirketin JAXA ile proje geliştirme sürecine devam edeceği belirtirken, aracın kullanıma ne zaman hazır olacağının ise henüz karar verilmediği açıklandı.

Honda da Uzay Faaliyetli İçin Girişimde Bulundu

Japonya merkezli bir diğer otomotiv üreticisi Honda’nın da 2029’da Ay’a gönderilmesi düşünülen bir keşif aracı üzerinde JAXA ile ortaklaşa çalışmakta.

Honda, uzay keşif projelerinde kullanılmak üzere oksijen, hidrojen ve elektrik sağlayacak yenilenebilir enerji sistemi üzerinde çalışma faaliyetleri gerçekleştiriyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.