islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

BORÇ VERENLER SADECE FAİZ Mİ İSTER?

BORÇ VERENLER SADECE FAİZ Mİ İSTER?
28 Eylül 2023 14:00
A+
A-

Cenab  Şahabeddin “Akıl yaşta değil baştadır amma aklı da başa getiren yaştır,” der. Doğrudur. Çünkü yaş pek çok şeyleri görmenize ve duymanıza vesile olur.

ŞARTLI BUĞDAY YARDIMI

Yaklaşık otuz yıl kadar önce Suriyeli ünlü  alim Nurettin Itır ailesiyle birlikte İstanbul’a davet edildiğinde 15 gün kadar evimizde misafir oldu. Pek çok ilmî sohbet yaptık.

Bir sohbetimizin birinde  şöyle bir olay anlattı:

Amerikalılar veya bir benzeri ülke Mısır’a yardım  için buğday yüklü gemilerini gönderdi ama gemiler bir süre tahliye işlemi için kıyıya yaklaşmadı. Çok geçmeden sebebi anlaşıldı. Hristiyanlık için propaganda çalışmalarına izin verilmesi isteniyordu.

BORÇ VERENLER EMİR DE VERİR

Batıl tercihler sonucu Kapitalimle kuşatılan Türkiye, faizleri ile birlikte borç taksitlerini ödeyemez halde geldiği/getirildiği için dışarıdan borç bulma gayretine gömüldü.

Borç verecek aileler, bankalar ve kurumlar belli. Bunlar öyle yalnızca faiz almakla yetinecek gibi de değil.

Para babaları olan Yahudi iş adamları ve kurum temsilcileri dahil kendileriyle borç almak üzere ilişki kurulanları görünce aklımıza Nurettin Itır merhumun anlatımları geldi.

EĞİTİM VE EKONOMİ

Eğitim ve ekonomi niçin İslam’dan ilhamlı Milli olamıyor ve neden her tür cinsel  sapkınlık özgürce propaganda edilebiliyor diye düşününce bundan ötesi ne olabilir diye tefekkür etmekten de kendimizi alamıyoruz.

Çocuklarına kıyılan ve mal varlıkları sömürülen Milletimizin hiçbir gelişmeden haberi yok. TBMM ne yapa diye sorgulayan da kalmadı.

İşimiz Allah’a kaldı diyeceğiz ama Allah, kendisini tanımayan sisteme vekil olur mu?

 

BORÇ VERENLER                             FAİZ                         PARA BABALARI                     MİLLET HABERSİZ