islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Borçlu Pakistan uçağına Kuala Lumpur’da yol kesme

Borçlu Pakistan uçağına Kuala Lumpur’da yol kesme

Mirat Haber Ajansı

Malezyalı yetkililer, Dublin merkezli AerCap’e borçlu olunan uçak kira bedellerinin ödenmemesi nedeniyle, yerel bir Malezya mahkemesinin emri üzerine Kuala Lumpur havaalanında bir Pakistan havayolları PIA Boeing-777’ye el koydu. Kıra veren şirket, Ekim 2020’de Londra Yüksek Mahkemesinde, altı aydır beklemede olan yaklaşık 14 milyon dolarlık kira ücretini ödemediği için PIA aleyhine dava açmıştı. Buna cevaben, Pakistan ulusal havayolu şirketi, COVID-19 salgınının havacılık endüstrisini ciddi şekilde etkilediği için, genel giderlerde bir azalma olması gerektiğini savundu. Bu arada, kiralama şirketi PIA’nın faaliyetlerini takip etti ve 895 numaralı uçuşun Malezya’ya planlanan iniş bilgisini alır almaz, uluslararası sivil havacılık kıra yasaları uyarınca uçağa el koyması için yerel bir mahkemeye başvurdu. Diğer taraftan
Havayolu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yolcuların seyahatleri için alternatif düzenlemeler yapıldığını bildirdi.


Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Cuma günü Londra Yüksek Mahkemesine Dublin merkezli AerCap tarafından kendisine kiralanan iki jetle ilgili davada Peregrine Aviation Charlie Ltd’ye yaklaşık 7 milyon ABD doları ödediğini bildirdi. Hem PIA hem de hava yolu şirketinin avukatları, mahkeme PIA aleyhine bir karar çıkarmadan tüm tutarın bir anlaşma yoluyla ödenmesini umdukları için erteleme talebinde bulundular. İhtiyati tedbir kararına göre, PIA, Kuala Lumpur Uluslararası Havaalanına iniş yaptıktan veya park ettikten sonra filosundaki iki uçağı – 32716 seri numaralı bir Boeing 777-200ER ve 32717 seri numaralı bir Boeing 777-200ER – konuyla ilgili bu aydakı daha sonraki duruşmaya kader hareket ettirmekten alıkonuldu.

 
Pakistan Ulusararası Havayolları, Pakistan’ın ulusal taşıyıcısı. Karaçi Cinnah Uluslararası Havaalanı’ asıl merkezi olarak kullanıırken, Lahor’daki Allame İkbal Uluslararası Havaalanı ve İslamabad Uluslararası Havaalanı yedek merkezler olarak hizmet vermektedir. PIA, Pakistan’ın en büyük havayolu, 30’dan fazla uçaktan oluşan bir filo işletmekte. Havayolu, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’da 18 yurt içi varış noktasına ve 25 uluslararası varış noktasına hizmet veren günde yaklaşık 100 uçuş gerçekleştiriyor. Dünya havayolu şirketleri uçak satın almak yerine uzun düreli kiralıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.