islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5242
EURO
34,8415
ALTIN
2.487,80
BIST
9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Ronaldo multi-milyonluk Suudi reklam anlaşmasını geri çevirdi

Ronaldo multi-milyonluk Suudi reklam anlaşmasını geri çevirdi
Mirat Haber Ajansı

Portekizli ve Juventus’lu forvet Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan turizm otoritesinin multi milyonluk reklam teklifini geri çevirdi. The Telegraph Sport spor dergisine göre, futbol yıldızına çekici bir tatil yeri olarak Suudi Arabistan’ın yüzü olması için yılda 6 milyon Euro teklif edildi. Ülke, halihazırda küresel televizyon ağlarında yayınlanan “Arabistan’a Hoş Geldiniz” reklamlarını övmek için önümüzdeki ay büyük bir reklam kampanyası başlatacak. Arjantin ve Barcelona forvet Lionel Messi’ye de Suudiler tarafından yaklaşıldığına inanılıyor.

Mazlumun dostu Ronaldo imajı

Gerek Ronaldo hem de Messi temsilcileri raporlar hakkında yorum yapmayı reddettiler. Suudi Arabistan umutsuzca imajını iyileştirmeye ve Orta Doğu’da önemli bir turizm merkezi haline gelmeye çalışıyor. Ancak krallık, yaygın insan hakları sicilinden dolayı uluslararası tepkiler ile karşı karşıya. İsrail’i desteklemesiyle bilinen Lionel Messi’nin aksine Christiano Ronaldo gerek Filistinliler gerekse aralarında Müslümanlar da dahil mazlum halkların destekçisi olarak tanınmakta ve bu özelliklerinden dolayı Orta Doğu’da çok sevilmekte.

Küçülen Suud ekonomisi ve MBS

Suudi Arabistan ekonomisi, düşük petrol fiyatlarının çifte şoku ve koronavirüs salgınıyla sarsıldı. Körfez krallığının geçen yılın sonunda beşinci çeyrek daralmasını kaydetmesiyle Suudi ekonomik sıkıntıları devam edecek. Petrol ekonomisi yüzde 8,2 küçüldü ve bu, ABD finans haber sitesinin bu tür verileri derlemeye başladığı 2011 yılından bu yana en büyük düşüşü temsil ediyor. Suudi Arabistan’ın kısa süre önce yerel yatırımı artırma taahhüdünde bulunduğunu açıklamasının nedeni budur. Önümüzdeki beş yıl içinde yurt içi yatırımın yılda 40 milyar dolar kadar artması bekleniyor. Uzmanlar ve Körfez merkezli yöneticiler, ülkenin bu kadar yatırım yapmak için yeterli sermayeye sahip olmadığının açıkça görüldüğü ve yatırım planlarındaki “güvenilirlik boşluğu” konusunda uyarıda bulundu. Veliaht Prens MBS Krallığın gelişimiyle ilgili kendi görkemli planlarının ülkeyi modernize etme Vizyon 2030 planının bir parçası olduğunu duyurduysa da Vizyon 2030’u oluşturan projelerin çoğu, fizibilitesi olmayan megaloman halkla ilişkiler planları olarak adlandırılmakta ve amaçlarının MBS’nin tahtı ele geçirmesinden bu yana insan hakları ihlallerini örtbas etmek olduğu söylenmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.